I år er der fem nomineringer til Cavling-prisen. Berlingske Tidende er nomineret to gange.
I alt fem journalistiske projekter er i år i spil til landets mest prestigefyldte journalistpris, Cavling-prisen. Der var indkommet i alt 43 forslag.

Heraf har Cavling-komitéen nomineret journalisterne Peter Rasmussen og Ulrik Sass fra Fyens Stiftstidende, som gennem en Aspergerramt mand har afdækket systemets uformåen over for psykiske lidelser.

Uffe Tang, Phillip Flores, Bjarne Steensbech og Morten Henriksen fra Berlingske Tidende er nomineret for deres afslørende artikelserie om mangelfuld og vildledende sagsbehandling i Udlændingeservice.

Også fra Berlingske Tidende er Morten Frich og Morten Crone, Erik Refner, Jesper Woldenhoff nomineret for den dagsordensættende, flermediale serie "Forbrydelsen" - hvor en konkret sag om politisvigt har ført til debat om og ændringer af reformen af ordensmagten.

Fra Morgenavisen Jyllands-Posten er Niels Sandøe, Thomas Svaneborg og Bo Jørgensen nomineret for - længe inden finanskrisen - at kortlægge, hvordan et stort antal ejendomshandler ville medføre omfattende tab for pantebrevsselskaber og banker.

Og endelig er Tom Heinemann, Heinemann Media, nomineret for tv-dokumentaren "Et tårn af løfter", sendt på DR1, SVT og NRK - hvor det påvises, hvordan store, skandinaviske teleselskabers løfter om forsvarlig produktion i udviklingslande er tomme ord uden hold i virkeligheden.

Vinderen udpeges fredag den 9. januar 2009.

Mere om emnet

Se alle
Journalistpris til Stiftstidende-reportere

Journalistpris til Stiftstidende-reportere

Troels Frederik mister kontrollen

Troels Frederik mister kontrollen

Barske kommentarer

Barske kommentarer