Stenkastersagen: Dokumentar har givet nye henvendelser

Fyns Politi håber, at den nye dokumentar om Stenkastersagen, som Station 2 har lavet, vil give borgere en anledning til at kontakte politiet med nye informationer. Arkivfoto

Stenkastersagen: Dokumentar har givet nye henvendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Station 2 har netop vist en dokumentar om Stenkastersagen, og det har fået nye borgere til at kontakte Fyns Politi i forbindelse med opklaringen.

Dokumentaren om Stenkastersagen blev sendt i Station 2 i samarbejde med TV 2/Fyn 12. april, og siden har Fyns Politi fået nye henvendelser. Politiet har undersøgt sagen i omkring halvandet år, men altså uden at finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene.
- Efter dokumentaren blev vist, har vi indtil videre fået 12 nye henvendelser fra fynske borgere, siger Per Lydiksen Laursen, vicepolitiinspektør hos Fyns Politi.

Han vil ikke fortælle, om det er henvendelser, som politiet kan bruge i deres efterforskning.

- Vi skal have ro til at afprøve dem, før vi går ud og siger noget nyt.

Stenkastersagen begyndte i august 2016, da den dengang 33-årige Nelli Gosmann blev dræbt, og dennes mand Andreas Gosmann blev svært kvæstet, da en betonklods blev kastet ned i deres bils forrude, da de kom kørende på motorvejen gennem Danmark. Det tyske par havde en søn med i bilen, som på mirakuløs vis overlevede ulykken med kun få skrammer.

I forbindelse med dokumentaren har TV 2 lavet et længere interview med Irina Wertz, søster til Andreas Godmann. Hun er stadig meget rystet over ulykken.

- Jeg kan bare huske, at jeg skreg, da jeg fik beskeden. Og at jeg blev ved med at sige, at det ikke kunne være dem. At det ikke var sket, men det var det. Det var forfærdeligt, siger Irina Wertz til TV 2.

Irina Wertz' svigerinde, bror og deres dengang kun 5-årige søn havde været på en uges sommerferie i Sverige med nogle venner, da den 30 kilo tunge sten ændrede deres liv for evigt.

Følelsesladet dokumentar

Det er ikke sikkert, at alle de 12 henvendelser er med nye informationer. Det skal Fyns Politi nu undersøge.

- Vi kigger efter, om vi har nogle af tingene i forvejen. Og har vi det, så gør vi ikke det store ved det. Men indeholder henvendelserne nye informationer, så er vi nødt til at tage kontakt til borgerne, som har henvendt sig for at få nogle uddybende forklaringer, siger Per Lydiksen Laursen, der har været på stenkastersagen siden begyndelsen i 2016.

- Og så begynder vi at arbejde med sporerne for at se, om de fører til noget. Vi har fået over 1200 henvendelser i alt, og indtil videre er der jo ikke nogen af dem, der har givet noget, siger han.

Men Fyns Politi håber på, at dokumentaren vil give noget nyt i sagen.

- Vi håbede på, at den måde, dokumentaren var skruet sammen på med det følelsesmæssige, ville give noget. Og nu må vi prøve at se på de ting, vi har fået, om det er tilfældet, forklarer vicepolitiinspektøren.

Irina Wertz fortæller til TV 2, at hendes bror er blevet blind og er afhængig af hjælp 24 timer i døgnet. Andreas Gosmann har siden ulykken haft store problemer med hukommelsen. Han har til tider haft svært ved at genkende sine nærmeste pårørende og sin egen søn. Sønnen bor nu hos sin mormor, men har stadig kontakt til sin far.

Håber på straf

I løbet af efterforskningen har Fyns Politi været omkring mange forskellige type af spor. Eksempelvis efterlyste det i december 2017 en Volvo-lignende bil. Men det gav heller ikke et gennembrud i sagen.

Irina Wertz håber på, at hun sammen med sin familie kan appellere til de borgere, der sidder inde med den afgørende viden, som politiet efterlyser.

- Det er forfærdeligt, at gerningsmanden er på fri fod. Det vil ikke ændre på vores situation, at gerningsmanden bliver fanget, men det vil berolige os at vide, at han fået sin straf og ikke kan gøre det igen. Så hvis man ved noget, skal man kontakte politiet, siger Irina Wertz til TV 2.

Stenkastersagen: Dokumentar har givet nye henvendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce