Stenkastersag: Nogen har nøglen til opklaringen

Motorvejsbroen på Langesøvej ved Skallebølle. Her mistede en ung, tysk mor i august 2016 livet, da hun blev ramt af en betonklods kastet fra broen. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Stenkastersag: Nogen har nøglen til opklaringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er taget hundredvis af dna-mundskrab og alligevel er Fyns Politi ikke tættere på en opklaring endnu af sagerne om stenkast fra fynske motorvejsbroer, som i 2016 kostede en tysk kvinde livet.

Der sidder en eller flere borgere, som har nøglen til opklaringen af sagerne om stenkast fra fynske motorvejsbroer.

Det er Fyns Politi helt sikker på, og derfor bliver der stadig brugt store ressourcer på at efterforske sagerne, hvoraf én af dem i august 2016 kostede en tysk kvinde livet.

- Vi er 100 procent sikre på, at nogen derude ved noget. Der er altid nogen, der ved noget i alle kriminalsager, siger Jørgen Andersen, efterforskningsleder i Fyns Politi.

Kort før jul blev det offentliggjort, at gerningsmanden eller -mændene kan komme fra Tarup-området i Odense, og det gav ekstra travlhed for de mange betjente, som i juleferien kom på ekstra arbejde med at samle dna-mundskrab.

- Jeg vil ikke sige, hvor mange mundskrab for dna, vi har taget, men det er rigtigt mange, siger Jørgen Andersen.

Der er tale om flere hundrede, og de er ikke bare kommet hen over juledagene, men løbende siden efterforskningen for alvor begyndte.

- Det at tage mundskrab er en on-going proces og ikke kun isoleret til de seks personer, vi tog omkring jul, siger Jørgen Andersen.

Endnu flere mundskrab

Resultaterne undersøges på retsgenetisk institut på Københavns Universitet, og indtil videre er der ikke kommet noget match ud mellem prøverne og de dna-profiler, som blandt andet er fundet på en 40 kilo tung sten kastet ned i september 2017 fra broen på Spedsbjergvej vest for Blommenslyst.

Normalt går der to uger fra mundskrab til resultat, og ifølge Jørgen Andersen bliver der ved med at komme henvendelser nærmest dagligt. Skal det gå meget stærkt, hvis man har en top-mistænkt, kan undersøgelser ske næsten fra dag til dag.

- Fremadrettet vil vi tage endnu flere mundskrab, og det er mere rutine og almindeligt efterforskningsarbejde, vi er i gang med, erkender efterforskningslederen.

Motiv mangler

I Fyns Politi spekulerer man stadig på motivet til at kaste sten ned på tilfældige trafikanter på den fynske motorvej.

- Vi ved dybest set ikke, om der er tale om en gal mands værk eller om der er en reflekteret handling bag. Vi mangler at vide, hvorfor han eller de gør det, siger Jørgen Andersen.

I drabssager kender offer og drabsmand ofte hinanden, og det sker ofte ud fra jalousi eller for egen vindings skyld. I sagerne om stenkast har gerningsmand eller -mænd ingen relation til de ofre, som tilfældigvis passerer i det øjeblik, en eller flere sten kastes ned fra en motorvejsbro.

- Vi hælder mest til, at det er en gal mands værk, men vi er ikke sikre, og vi efterforsker bredt, fordi vi ikke kender motivet, indrømmer Jørgen Andersen.

Hvor mange betjente, som præcist arbejder på sagen, vi han ikke røbe, men han vil godt afsløre, at alt sættes ind på at afsløre gerningsmanden til de fire stenkast, man mener har en sammenhæng. De fandt sted i januar 2016, august 2016, september 2017 og fjerde gang kort før jul 2017.

- Medmindre vedkommende kommer vadende ind på politigården og melder sig selv står vi ikke lige over for en opklaring. Efterforskningen er højt prioriteret, og det er en møgsag, som Jørgen Andersen udtrykker det.

Stenkastersag: Nogen har nøglen til opklaringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce