Stenkaster-sagen: Politiet har gennemgået godt halvdelen af over 400 henvendelser

Der er kameraer på vej op ved flere motorvejsbroer rundt om i landet. Men Rigspolitiet vil ikke fortælle, hvor kameraerne sættes op. På billedet ses den fynske motorvejsbro, hvor en tysk kvinde blev dræbt. Scanpix/Fotograf Sonny Munk Carlsen/arkiv

Stenkaster-sagen: Politiet har gennemgået godt halvdelen af over 400 henvendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi mangler fortsat et afgørende spor, selvom halvdelen af de over 400 borgerhenvendelser nu er gennemgået. Rigspolitiet har nu sat de første kameraer ved motorvejsbroer op.

Fyns Politi er godt halvvejs i behandlingen af de 400 henvendelser, man har fået i sagen om stenkast fra motorvejsbroer og mod private hjem.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Per Lydiksen Laursen, der er kontaktperson på sagen.

Antallet af henvendelser eskalerede, da politiet i december meldte ud, at gernings-personerne kunne have forbindelse til Odense-forstaden Tarup og flere stenkast mod vinduer i private hjem. Men indtil videre er den "kvalificerede oplysning", som kan bidrage til opklaring til sagen ikke dukket op i henvendelserne.

- Henvendelserne er af ganske fin kvalitet, og det er glædeligt, at borgerne hjælper os. Men helt overordnet synes vi stadig, det er underligt, at ingen har henvendt sig og peget på gernings-personerne. Nogen må have et dybere kendskab til de ting, der er foregået, og det er ofte gennem henvendelser fra befolkningen, at vi kan opklare så komplekse sager, siger han.

Selv om der er DNA-spor, som matcher både stenkast ved flere motorvejsbroer og stenkast mod vinduer i Tarup, påpeger Per Lydiksen Laursen, at gernings-personerne ikke nødvendigvis har base i forstaden, men kan være taget dertil fra andre steder. Til gengæld føler politiet sig nu overbevist om, at der ligger noget til grund for handlingerne.

- Der må være tale om en eller flere frustrerede personer, der vil gøre opmærksom på noget, forklarer han.

Mange ressourcer

Derfor holder politiet også øje med eventuelle skriftlige ytringer fra gernings-personerne. Det kunne være i et læserbrev i en avis.

- Vi screener alt, hvad vi kan. Men det er selvfølgelig svært at holde øje med alt, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen uden at ville fortælle, hvor mange ressourcer politiet helt konkret bruger på opklaringsarbejdet, der har fået sit eget, faste lokale på politigården.

- Det er mange ressourcer, og det er heldigt, at vi ikke har drabssager eller andre tidskrævende opgaver i øjeblikket. Det betyder, at vi er i stand til at omprioritere på en måde, så vi kan lægge meget arbejde i sagen så længe, siger han.

I starten af november varslede justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at der skulle sættes cirka 30 skjulte kameraer op på vejbroer, som har været særligt udsat for stenkast mod trafikken. Men sidst i december, var der fortsat ikke sket noget. Først nu er de første kameraer sat op.

Rigspolitiets presseafdeling oplyser, at de resterende kameraer vil blive sat op i løbet af af februar og marts. Der foreligger ingen oplysninger om, hvorvidt det reelle antal kameraer matcher det lovede antal, eller hvor de vil blive sat op.

Stenkaster-sagen: Politiet har gennemgået godt halvdelen af over 400 henvendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce