Stenkast-sagen: Politi har nu fået over 150 henvendelser

Fyns Politi har de senste dage modtaget mere end 150 nye henvendelser om stenkastene fra Fynske Motorvej. Arkivfoto: Kim Rune

Stenkast-sagen: Politi har nu fået over 150 henvendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere har de seneste dage bedt politiet se nærmere på mellem 20 og 30 personer i sagerne om stenkast fra fynske motorvejsbroer.

I løbet af de seneste dage har Fyns Politi modtaget mange nye henvendelser i sagerne om de livsfarlige stenkast mod biler på Fynske Motorvej, hvoraf det seneste skete tidligere på ugen.

Det kunne efterforskningsleder Per Lydiksen Laursen fortælle til Fyens Stiftstidende juleaftensdag først på eftermiddagen.

- Vi er oppe på mere end 150 henvendelser fra borgerne. Af de mange henvendelser går 20 til 30 stykker på personer, som vi er blevet bedt om at se nærmere på, beretter vicepolitikommissæren.

Den nye bølge af henvendelser er kommet, siden Fyns Politi forleden kunne fortælle, at det er deres formodning, at gerningsmændene til de alvorlige forbrydelser på motorvejen, skal findes i Tarup-området. Teorien hviler på det faktum, at dna-spor fra en stor sten smidt ned på motorvejen i september matcher dna-profil fundet på sten brugt i hærværkssager i Tarup. Desuden er den sten, der i august 2016 dræbte en tysk kvinde og invaliderede hendes mand, med stor sandsynlighed stjålet fra en byggeplads ved Tarup Center.

Ned i bunkerne

Allerede i fredags kunne Per Lydiksen Laursen fortælle Fyens Stiftstidende, at visse efterforskere kommer til at miste juleferie på grund af den omfattende efterforskning af stenkaster-sagerne.

Efter den mange henvendelser er efterforskerne nu i gang med at tjekke de nye oplysninger op imod alle de ting, som allerede er nedfældet om sagerne.

Det handler om, at efterforskerne skal være helt forberedt, inden de skrider til eventuel afhøring af de personer, hvis navne nu er dukket op i efterforskningen.

- Det handler om, at det er også, der skal kunne styre samtalerne.

Alle dem, som politiet kommer til at kontakte, vil blive bedt om at få udtaget en dna-prøve. Det kan de gøre frivilligt. Ellers vil politiet skulle sigte dem for stenkastene for at kunne tage prøven med tvang.

Politiet vil bruge dagene i julen og årets sidste uge til at dykke ned i sagerne.

- Men vi rykker naturligvis ud her og nu, hvis den rygende pistol dukker op. Vi skal have stoppet disse stenkast, konstaterer Per Lydiksen Laursen.

Stenkast-sagen: Politi har nu fået over 150 henvendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce