Straffen for stenkast som det, der natten til lørdag skete fra motorvejsbroen på Spedsbjergvej, skal være hårdere. Det mener Jan-Erik Messmann (DF).

Der skal gøres en ekstra indsats for at forhindre stenkast fra motorvejsbroer. Det mener Dansk Folkeparti. Jan-Erik Messmann, der er partiets ordfører for nordisk råd, stillede således i foråret spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om netop stenkast fra motorvejsbroer.

Indsatsen skal ifølge Dansk Folkeparti ske i form af hårdere straffe til dem, der kaster med sten fra broer, som det blandt andet skete natten til lørdag vest for Blommenslyst.

- Det er så langt ude, så det skal bare stoppes. Det har været stille i lang tid, og pludselig kommer den her sag med en kæmpe sten, siger Jan-Erik Messmann.

I dag kan man straffes for uagtsomt manddrab, der giver op til otte års fængsel, eller forsætligt manddrab, der kan give livstid.

- Problemet er, at der skal være sket et dødsfald. Men når nogen kaster en sten fra en motorvejsbro, så er det et lotteri, hvor stenen rammer, og hvor meget skade den forvolder. Derfor foreslår Dansk Folkeparti at hæve straffen for overhovedet at kaste med sten ud fra motorvejsbroer, siger Jan-Erik Messmann.

Straffeloven giver dog allerede i dag mulighed for at straffe med op til otte års fængsel efter paragraf 252, hvis man "af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed."

Overvågning skal hjælpe

Jan-Erik Messmann fastslår, at Dansk Folkeparti er åbne over for alle forslag, der kan gøre noget ved stenkast mod biler. Han peger blandt andet på, at opsætning af overvågningskameraer kan være en del af løsningen.

- Selvfølgelig vil hårdere straffe hjælpe, men spørgsmålet er, om de nogensinde finder dem (gerningsmændene, red.). Jeg vil tro, at kameraer er nødvendigt, og så handler det om, at de bliver sat et sted, hvor de ikke kan blive smadret med sten og skydevåben, siger han.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
5
14 måneder efter drab: - Kameraer har været alt for længe undervejs

14 måneder efter drab: - Kameraer har været alt for længe undervejs

1
Efter stenkast i nat: Nu skal 30 veje have skjult overvågning

Efter stenkast i nat: Nu skal 30 veje have skjult overvågning

Se kortet: På disse veje har der været stenkast fra broer i 2017

Se kortet: På disse veje har der været stenkast fra broer i 2017