Statsrevisorer: Der mangler overordnede sundhedsmål


Statsrevisorer: Der mangler overordnede sundhedsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrk forebyggelsen ved at opstille flere konkrete mål, lyder det i en ny beretning fra statsrevisorerne.

Der mangler flere konkrete mål, når det gælder folkesundheden, ligesom Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse skal være bedre til at følge op på, om kommunerne er gode nok til forebyggelsesarbejdet.

Sådan lyder det i en beretning fra statsrevisorerne, der har taget et kig på, hvordan det står til med forebyggelsesindsatsen på sundhedsområdet.

Statsrevisorerne konstaterer, at der både fra ministeriets og regionernes side er blevet gjort en indsats for at styrke folkesundheden og rådgivningen på området, men den overordnede melding er alligevel klar.

Sæt ind med flere overordnede mål og styrk den opfølgende indsats over for kommunerne, lyder det til sundhedsminister Astrid Krag (SF) og hendes ministerium.

Og den vurdering bakker Jette Dam-Hansen, formand for Lægeforeningens forebyggelsesudvalg, op om.

- Man opnår mere ved at være helt konkret omkring, hvad man vil opnå, siger hun.

Hun nævner for eksempel helt håndgribelige målsætninger, som kan være, at man inden for en årrække vil have reduceret antallet af overvægtige eller rygere med så og så mange procent.

- En anden vigtig ting er, at man skal gå ind og lave noget mere systematisk opfølgende arbejde på det, kommunerne laver, for på den måde at holde dem til ilden. Det tror jeg slet ikke, ministeriet er gået i gang med i dag, siger hun.

Men det er ekstremt vigtigt at følge op på kommunernes arbejde - det vil også gøre det muligt at sikre en vidensdeling mellem landets 98 kommuner, der på den måde kan lære af hinandens gode erfaringer, lyder det fra Jette Dam-Hansen.

Astrid Krag har fire måneder til at svare på beretningen, der desuden udtrykker et ønske om, at ministeriet skal gøre de sundhedsøkonomiske gevinster på området tydeligere.

Statsrevisorer: Der mangler overordnede sundhedsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce