Statsforvaltninger brød loven


Statsforvaltninger brød loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sociale sager blev makuleret i stor stil hos landets statsforvaltninger i 2006. Folketingets Ombudsmand er bekymret for borgernes retssikkerhed.

Sager om borgers ret til førtidspension eller kontanthjælp blev makuleret i tre ud af fem statsforvaltninger i forbindelse med strukturreformen i 2006.

I samarbejde med det daværende Indenrigs- og Sundhedsministerium besluttede statsforvaltningerne, at det ikke var nødvendigt at gemme en stor del af sagerne. Det til trods for at flere akter kun var et år gamle, og at de almindelige forældelsesregler kræver, at dokumenter gemmes i tre, fem, 10 eller 20 år afhængig af sagen.

- Vi var enige om, at behovet ikke var så stort, fordi kommunen kunne genskabe de akter, vi ikke havde, siger direktør i Hovedstadens Statsforvaltning, Bente Flindt Sørensen.

Men det kan aldrig blive kommunernes pligt at overtage statsforvaltningernes arkiv, anfører Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen. Han forklarer, at borgernes retssikkerhed kan blive truet, hvis arkiverne er mangelfulde.

- Man risikerer, at man ikke kan få sagerne oplyst ordentligt. Og der kan meget vel være akter, der ikke ligger i kommunerne. Akter, der er indsendt af borgerne selv såsom lægelige udtalelser eller parthøringssager, siger ombudsmanden.

Statsforvaltninger brød loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce