Statsadvokat: Vi har ikke lavet fejl


Statsadvokat: Vi har ikke lavet fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom Camilla Broes sag nu er erklæret forældet i USA, afviser statsadvokaten i Nordsjælland, at der er begået fejl fra hans hånd.

Hvis der er begået fejl i sagen om Camilla Broe, der er udleveret til retsforfølgelse til en forældet sag i USA, så er det ikke sket fra den danske statsadvokats hånd.

Det mener Statsadvokat for Nordsjælland og Københavns Vestegn, Kim Christiansen.

- Vi har fulgt proceduren, og i forbindelse med sagen i landsretten indhentede vi faktisk en skrivelse fra det amerikanske justitsministerium, der fastslog, at sagen ikke var forældet. Dermed har vi gjort, hvad vi kunne, siger han.

Sagen er netop af en dommer i Miami blevet kendt forældet efter amerikansk lov, fordi der gik fem år og én måned fra Camilla Broe ifølge anklageskriftet i februar 1998 smuglede sin seneste portion ecstasy til USA. Dermed er forældelsesfristen på fem år lige akkurat overskredet, mener dommeren.

- Vi har kun forholdt os til den danske forældelsesfrist, og den var ikke overskredet. Med hensyn til en eventuel forældelse efter amerikanske regler, så har vi taget amerikanernes ord for, at sagen ikke var forældet, siger Kim Christiansen.

Camilla Broe har de seneste fire måneder siddet fængslet i Miami, mens spørgsmålet om, hvorvidt hendes sag skulle køre eller afvises, har været behandlet. Hvis afvisningen af sagen står ved magt også efter en eventuel appel, har hendes fængsling i USA været grundløs. Men ifølge vicestatsadvokat Lars Plum fra Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager, er det normalt.

- Det er normalt, at en sag ikke går i gang, før den tiltalte er bragt til landet. Hvis det havde været omvendt, så ville vi sandsynligvis også have krævet, at den amerikanske statsborger blev bragt til Danmark, før vi behandlede en eventuel påstand om forældelse. Det er ofte en del af skyldsspørgsmålet, siger Lars Plum.

På trods af kendelsen om forældelse er det endnu ikke sikkert, at Camilla Broe slipper for en retssag. Anklageren har nu fået fem arbejdsdage til at forfatte et klageskrift over afgørelsen.

Statsadvokat: Vi har ikke lavet fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce