Statsadvokat: Måske så tegners naboer skud


Statsadvokat: Måske så tegners naboer skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når politiet bruger tjenestevåbnene, skal statsadvokaten hver gang undersøge, om det var berettiget. Naboers vidneudsagn kan hjælpe med at give et billede.

Muhammed-tegneren Kurt Westergaards naboer i Viby ved Århus vil muligvis komme til at spille en rolle i Statsadvokatens undersøgelse af politiets skud mod den 28-årige somalier, der trængte ind i tegnerens hjem med en økse.

Vidneberetninger fra naboer kan bidrage til billedet af, hvad der skete, da politiskuddene faldt.

Westergaards naboer var en del af natten til lørdag evakueret efter fund af en mystisk udseende taske på vejen, og derfor fik det udsendte personale fra Statsadvokaten ikke afhørt dem lige efter politiets skud, der angiveligt faldt, efter at øksemanden havde kastet sit våben efter en politibetjent.

Betjenten affyrede skud, der ramte somalieren i benet og i hånden.

- Vi forsøger at få belyst den trussel, som betjenten følte sig udsat for. Jeg ved ikke, hvor mange der har set noget i den sene aftentime på villavejen, inden de blev evakueret på grund af tasken, siger statsadvokatassessor Lasse Svensson, der var på stedet natten til lørdag.

Statsadvokaten har indtil videre afhørt tre af fem involverede politifolk, blandt andet den betjent, der skød.

Statsadvokatens undersøgelse skal klarlægge, om den trussel, som betjenten følte sig udsat for, kan berettige, at han trak sit tjenestevåben og skød mod manden. Det skal blandt andet klarlægges, om der var tid til at affyre varselsskud.

Der er endnu ikke svar på, hvor mange skud der blev løsnet, og andre spørgsmål som statsadvokatens tekniske undersøgelser skal give svar på.

Statsadvokat: Måske så tegners naboer skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce