Staten risikerer kæmpe ejerandel i banker


Staten risikerer kæmpe ejerandel i banker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis bankerne benytter sig af muligheden for at låne penge af i forbindelse med bankpakken, kan staten ende med at eje en tredjedel af dem.

Selvom regeringen officielt og i flere omgang har slået fast, at staten ikke skal drive bank i Danmark, forudser økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K), at staten i værste fald kan ende med at sidde med ejerskabet af over to tredjedele af den danske banksektor. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

Hvis det mod ministerens forventning skulle gå så vidt, agter regeringen at sælge aktierne videre og ad den vej sætte gang i en konsolidering blandt de over 130 pengeinstitutter i Danmark.

Det er folketingsmedlem Frank Aaen fra Enhedslisten, der har bedt ministeren svare på, hvor stor statens ejerandel i bankerne vil blive, såfremt alle de banker, der kan låne penge i henhold til regeringens Bankpakke 2, vælger at konvertere disse lån til aktiekapital, sådan som bankerne netop har mulighed for.

Lene Espersen skriver i sit svar, at "med udgangspunkt i en ren statisk beregning baseret på gennemsnittet af slutkurserne for marts 2009, vil statens ejerandel i kreditinstitutterne ligge i spændet mellem 7 og 66 pct."

Over for Børsen erkender hun, at det ikke umiddelbart harmonerer med regeringens holdning om, at staten ikke skal eje banker.

- Det harmonerer jo ikke særligt godt med det. Men det her er også et tænkt, teoretisk regnestykke, som vi selvfølgelig ikke forventer bliver til virkelighed. Vi har lavet det hypotetiske regnestykke af hensyn til Frank Aaen, siger Lene Espersen til Børsen.

Staten risikerer kæmpe ejerandel i banker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce