Staten flytter ud: Håbefulde borgmestre vil have del i arbejds- og uddannelsespladser

En række erhvervsrettede statslige uddannelser kommer med i anden bølge af regeringens udflytning af statslige arbejdspladser. Arkivfoto: Scanpix

Staten flytter ud: Håbefulde borgmestre vil have del i arbejds- og uddannelsespladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fynske borgmestre står klar til at byde ind, når regeringen onsdag ventes at præsentere sin plan for udflytning af en række statslige arbejds- og uddannelsespladser.

En række fynske borgmestre venter i spænding på den plan for udflytning af statslige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, som regeringen ventes at præsentere onsdag. Enkelte af dem har endda sendt ønsker til bestemte styrelser og institutioner eller på anden måde gjort opmærksomme på deres kommune.

En af dem er Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune. Han har rettet henvendelse til flere af regeringens ministre - senest beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Jeg har sendt en hilsen og gjort opmærksom på, at vi ikke har mange af den slags arbejds- og uddannelsespladser. Derfor vil vi være glade for at få vores del. I første omgange bare til Fyn og sekundært til Assens, siger han og peger på, at pladserne kan have stor effekt i de mindre kommuner og er grundlaget for vækst.

Han vil dog ikke låse sig fast på bestemte styrelser eller uddannelser, men erklærer sig parat til at tage imod hvad som helst.

Også Kerteminde-borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) afventer regeringens plan, inden man byder ind, men peger på det maritime og vindmølleproduktion som oplagte områder.

Staten flytter ud
Pr. 1. oktober 2016 var der flyttet 1.126 af de besluttede knap 3.900 arbejdspladser ud i provinsen. Langt størstedelen af de planlagt udflyttede institutioner skulle have været flyttet inden udgangen af 2017, men blev skubbet. Anden bølge af udflytninger kommer nu også til at omfatte en række erhvervsrettede uddannelser.

Regeringen vil i 2018 fremlægge forslag til yderligere udflytning af statslige arbejdspladser - baseret på erfaringerne med de allerede besluttede udflytninger.

Ikke optimistisk

I Faaborg-Midtfyn Kommune glæder borgmester Hans Stavnsager sig over udflytningen uddannelsespladser, selv om han mere ønsker sig ungdomsuddannelser end de erhvervsrettede uddannelser, der ventes at blive flyttet ud. Han peger på turisme, natur og friluft som oplagte emner, der er stærkt forankrede i især den sydlige del af kommunen.

Hvad angår statslige arbejdspladser peger han ligeledes på Naturstyrelsen som et oplagt bud, der allerede har tilknytning til området.

- Jeg er dog ikke så optimistisk omkring det, men jeg synes, der er gode argumenter for det, siger han.

På Nordfyn har kommunens borgmester, Morten Andersen (V), også gjort regeringen opmærksom på, at statslige arbejds- og uddannelsespladser er en mangelvare. Han har dog ingen specifikke ønsker.

- Men hvad angår uddannelse, er det selvfølgelig mest oplagt at se på pladser inden for de områder, hvor vi har mange job, fordi man kan koble praksis til studiedelen, men også efterfølgende tilbyde job, siger han og peger på blandt andet landbrugsområdet som vigtigt for kommunen.

Odense og Nyborg Kommuner har tidligere lagt billet ind på Beredskabsstyrelsen. Odense har i forvejen Socialstyrelsen i kommunen.

Staten flytter ud: Håbefulde borgmestre vil have del i arbejds- og uddannelsespladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce