Otte unge fynboer i alderen fra 18 år til 28 år er tirsdag i Retten i Odense tiltalt for salg af blandt andet ecstasy, amfetamin, LSD-frimærker, MDMA, kokain, ketamin og doping.

Anklageskriftet tæller 14 sider, der er 30 anklagepunkter, og otte unge mennesker i alderen 18 år til 28 år er tiltalt.

De otte sidder tirsdag formiddag klar i den store retssal i domhuset på Albanigade i Odense og skal hver især forklare, hvordan de er rodet ind i en omfattende sag om forskellige slags narkotika, euforiserende stoffer, dopingmidler og meget andet.

Der er tale om så store mængder, at der ved salg er tale om titusindvis af kroner mellem de unge mennesker. Flere af dem er omkring de 20 år, mens en enkelt på 28 år ud fra anklageskriftet har forsynet flere af de øvrige med stoffer.

Blandt andet har han solgt store mængder esctasypiller, det esctasylignende stof MDMA, amfetamin, kokain, ketamin og LSD-frimærker.

Alene den 28-årige tæller for over 1,5 kilo amfetamin og 300 esctasypiller. Dertil har han været i besiddelse af dopingpiller på sin bopæl i Odense.

I Svendborg har en 20-årig kvinde haft kokain, amfetamin, ecstasypiller og LSD-frimærker liggende med henblik på videresalg, ligesom hun sammen med nogle øvrige unge mænd har solgt stoffer videre.

Mobiltelefon i cellen

Kvinden har siddet varetægtsfængslet i arresten i Odense, og i den periode har hun haft en mobiltelefon og dermed været i stand til at ringe til personer udenfor. Mobiltelefonen blev fundet under ransagning af en celle, hvor to andre fra sagen sad varetægtsfængslet.

En 21-årig mand har over en periode på et år købt 1040 gram MDMA til en gennemsnitspris af 400 kroner pr. gram, dvs. for 416.000 kroner. Stoffet er solgt videre til en større gruppe købere, fremgår det videre af anklageskriftet.

Flere våben

Samme mand havde også forskellige våben i sin besiddelse, blandt andet en totenschlæger, peberspray, hjemmelavet slagvåben, springkniv og en patron med spidsskarpt projektil.

Der er også enkelte andre punkter, som ikke handler om salg af narko. En 18-årig mand satte en strømpistol udformet som en lommelygte, og en peberspray, til salg på en Facebookgruppe, der hed "Det skjulte Nordfyn". Gruppen er siden blevet lukket.

Alle otte personer har tilsyneladende kendt hinanden på kryds og tværs, ligesom der er blevet handlet på kryds og tværs mellem dem. Flere af dem har under efterforskningen siddet varetægtsfængslet, og det gør de stadig, når sagen i dag begynder i retten.

Der ventes først dom i marts.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Fyn: Narko solgt via sociale medier

Fyn: Narko solgt via sociale medier

2
Solgte narko via Facebook og Snapchat: Otte unge fynboer idømt i alt 15 års fængsel

Solgte narko via Facebook og Snapchat: Otte unge fynboer idømt i alt 15 års fængsel

Fyn: Narko solgt via sociale medier

Fyn: Narko solgt via sociale medier