Stadig tvivl om lønkommission


Stadig tvivl om lønkommission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagbevægelsen og finansministeren leger stoledans i spørgsmålet om en lønkommission. Det er stadig uklart, om det bliver til noget.

Det er stadig usikkert, om regeringen vil nedsætte en lønkommission. Fagbevægelsen sagde torsdag nej til finansminister Lars Løkke Rasmussens (V) udspil. Ministeren undrer sig og siger, at det nu er op til fagbevægelsen, hvis en lønkommission skal blive til noget. Hovedorganisationen LO afviser at tage ansvaret. Fagbevægelsen har nemlig foreslået ændringer i ministerens udspil.

- Bolden ligger hos Lars Løkke. Jeg synes, at han skulle åbne sin post og se på de ændringsforslag, vi har sendt ham. Og så snakker vi om det derfra. Jeg hæfter mig ved, at Lars Løkke er åben over for justeringer, siger Harald Børsting.

Fagbevægelsen fik ministerens udspil onsdag aften, men sendte det retur med ændringsforslag torsdag eftermiddag. Hovedorganisatinorne LO og FTF ville ikke være med, mens den tredje hovedorganisation AC - der koordinerer politikken for de højtuddannedes forbund - ikke havde bemærkninger. Men det har AC nu, siger formand Sine Sunesen.

- Vi vil også sende nogle ændringsforslag i dag, men ikke i et omfang der kan vælte læsset. Det er et godt spørgsmål, hvad der nu skal ske. Mange gør sig overvejelser om, hvorvidt det lykkes at få enderne til at mødes. Noget tyder på efterhånden på, at det bliver svært, siger Sine Sunesen.

Hun er ikke sikker på, hvornår der kommer en afklaring.

- Men jeg kan ikke forestille mig, at det fortsætter meget længere end til starten af næste uge, siger Sunesen.

Stadig tvivl om lønkommission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce