Stadig 5000 pladser


Stadig 5000 pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LÆSVIDERE:Der er ingen grund til at opgive håbet, hvis man ikke er kommet ind på drømmestudiet
Der er stadig tusindvis af ledige studiepladser på de videregående uddannelsessteder. De ca. 11.000 unge, der i går modtog et afslag på at komme i gang med drømmestudiet, behøver ikke opgive bøgerne fuldstændigt.

Studiechef ved Københavns Universitet, Jakob Lange, anslår, at der er omkring 5000 ledige studiepladser landet over.

- Vi har ikke et eksakt tal over, hvor mange studiepladser, der reelt set kan etableres.

- Nogle uddannelser som for eksempel DTU ( Danmarks Tekniske Universitet, red.) tager, hvad der kommer og tilpasser deres stab derefter, men har i princippet masser muligheder for at udvide, siger Jakob Lange.

Netop DTU har ledige pladser på 16 ud af i alt 20 studieretninger, hvor der på Københavns Universitet er frit valg mellem 24 forskellige studier med ledige pladser.

Plads i Odense

- Men langt de fleste ledige pladser er stadig i provinsen, hvor blandt andet Odense og Aalborg Universitet har ledige pladser på stort set alle deres studier, siger Jakob Lange.

På Aalborg Universitet er der ubesatte stole på alle uddannelser på nær psykologi, musikterapi og socialrådgiver.

I Odense er der muligheder for at komme ind på 30 af de 40 mulige uddannelses- retninger.

Noget utraditionelt melder Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole også om ledige pladser, dog ikke på det meget populære dyrlægestudie, der først giver adgang ved et gennemsnit på 9,6.

Men der er reelt set 26 ledige pladser på studiet til forstkandidat, hvilket viser, at antallet af ledige pladser svinger meget hen over årene.

- Forstkandidatuddannelsen har haft krav om over 10 i gennemsnit for at have direkte adgang.

- Vi har derfor udvidet til noget nær det dobbelte antal studiepladser, men oplevet vigende søgning og står nu med ledige pladser. Der er krise i det private skovbrug, og det påvirker de unge i deres valg, siger Flemming Frandsen, prorektor for uddannelse på Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole.

Nødvendigt at flytte

Her er der enkelte ledige pladser, hvis man vil studere agronom, jordbrugsøkonom, bioteknologi eller levnedsmiddelvidenskab.

Studiechef Jakob Lange forventer, at omkring 1500 pladser bliver besat inden studiestart omkring 1. september og anbefaler alle med et afslag at bruge et par dage på at finde det rigtige alternativ til drømmeuddannelsen.

Det kan kræve, at den kommende studerende er villig til at flytte til en anden landsdel eller tage en nært beslægtet uddannelse i stedet.

Stadig 5000 pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce