Sprognævn til Bogense: Borgmesteren måtte google nævnet - direktøren måtte google byen

Borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V) havde ikke helt styr på, hvad Dansk Sprognævn er for noget, da han fik at vide, at nævnet skal flytte til Bogense. Arkivfoto

Sprognævn til Bogense: Borgmesteren måtte google nævnet - direktøren måtte google byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningen mellem Dansk Sprognævn og Bogense er ikke naturlig. Det erkender Nordfyns borgmester Morten Andersen.

Da borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), i sidste uge fik at vide, at Dansk Sprognævn skal flytte til Bogense, måtte han lige google nævnet for at finde ud, hvad det egentlig er for en størrelse.

Da direktør i Dansk Sprognævn, Sabine Kirchmeier, i sidste uge fik at vide, at Dansk Sprognævn skal flytte til Bogense, måtte hun lige google byen for at finde ud, hvor den egentlig ligger.

Man går ikke langt, hvis man konstaterer, at Dansk Sprognævn og Bogense ikke er et giftemål, der er indgået i himlen.

- Jeg kan roligt sige, at jeg ikke har været med i den beslutning. Jeg har bare gjort mig spilbar, og nu griber jeg bolden. Jeg tager naturligvis imod disse arbejdspladser, og jeg vil gøre mit yderste for, at det bliver en succes, siger borgmester Morten Andersen.

Han vil ikke svare direkte på, om han ville have valgt anderledes, hvis han havde fået muligheden.

- Men det, jeg godt kan lide ved Dansk Sprognævn til Bogense, er, at jeg har fået en selvstændig enhed og ikke bare en del af en større styrelse. Det her er noget håndgribeligt. På en byvandring vil jeg uden problemer kunne forklare folk, hvad de laver i Dansk Sprognævn. Hvem ved, om jeg ville have valgt anderledes, hvis jeg havde muligheden, men det ville i hvert fald ikke have været for at vælge Dansk Sprognævn fra, siger Morten Andersen.

Lave forventninger

Det ærgrer borgmesteren, at Dansk Sprognævns direktør var så kritisk i dagene efter, flytningen blev meldt ud.

- Det er lidt at kravle op i træet. Jeg føler, at det handler om fordomme om Bogense. Ting bliver aldrig nemmere, hvis man starter med at tale om hvor svært, det bliver. Det gode ved det er, at det sænker presset på mig. Forventningerne til Dansk Sprognævn i Bogense ikke er høje, så mon ikke jeg vil kunne lykkes med at indfri dem, siger Morten Andersen.

Han forstår dog udmærket sprognævnets direktør og nævnets medarbejdere, når det handler om den umiddelbare reaktion.

- Det er naturlige tanker og frygt, man får med sådan en melding. Det ville være det samme, som hvis mine medarbejdere pludselig fik at vide, at fremover skal de køre til Varde. Omvendt synes jeg også, at Dansk Sprognævn bør forstå, at der kan være mennesker herude, som gerne ville arbejde for dem, men har følt så afskåret fra det, fordi det ligger på Frederiksberg. Nu får de mennesker muligheden, siger Morten Andersen.

Sprognævn til Bogense: Borgmesteren måtte google nævnet - direktøren måtte google byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce