Sporarbejde: Tog aflyses på Østfyn i flere måneder

På grund af omfattende sporarbejde mellem Odense og Nyborg vil der køre ingen eller færre tog fra maj til august. Arkivfoto
Foto: Robert Wengler

Sporarbejde: Tog aflyses på Østfyn i flere måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banedanmark vil udføre omfattende sporarbejde hen over sommeren, og det vil betyde mange aflyste tog mellem Odense og Nyborg.

I kristihimmelfartsferien og i pinsen er alle tog på strækningen aflyst, og der vil i stedet køre busser.

Har du brug for at køre med toget mellem Nyborg og Odense fra maj til ugust, skal du være opmærksom på at tjekke køreplanen ekstra grundigt.

Banedanmark skal nemlig udføre et omfattende sporarbejde, og det får betydning for togtrafikken.

De indledende manøvrer er i gang, men det arbejde, der kan påvirke trafikken, går i gang 4. maj klokken 22. Det er i kristihimmelfartsferien, og her vil al togtrafik mellem Odense og Roskilde være aflyst, oplyser Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

- Vi spærrer fuldstændig for togtrafikken mellem Odense og Roskilde. Der vil slet ikke køre tog på den strækning mellem 4. maj klokken 22 til 8. maj klokken 10. Der bliver indsat togbusser i den periode, siger han.

- Det bliver den værste periode set med kundeøjne.

Men passagerernes trængsler er ikke overstået med det.

Fra tre til to tog i timen

For i pinsen bliver alle tog igen aflyst. I den omgang bliver det mellem Odense og Nyborg. Det betyder, at fra 13. maj klokken 17 til 17. maj klokken 2 skal man med togbus for at blive transporteret mellem Odense og Nyborg.

Ud over de to perioder, hvor alle tog er aflyst på Østfyn, vil der mellem 8. maj til og med 7. august køre færre, og man skal regne med en længere rejsetid på cirka en halv time, fortæller Tony Bispeskov.

- Der vil være delvist spærret, så vi kan køre, men vi taber en halv time på strækningen mellem Odense og Nyborg, og antallet af tog vil være reduceret fra tre tog til to tog i timen, siger han.

Hvor der er i dag kører to Intercitytog og et lyntog i timen, vil der i perioden med sporarbejde være ét Intercitytog og et lyntog i timen. Regionaltoget mellem Ringe og Nyborg vil være aflyst, oplyser Tony Bispeskov.

Passagererne fra Langeskov Station bliver berørt hele perioden.

Togbusser til Langeskov

For DSB har besluttet at indsætte togbusser til og fra Langeskov i hele den periode, der bliver udført sporarbejde, for ellers ville rejsetiden mellem landsdelene blive endnu længere.

- Jeg kan godt forstå, at de er kede af det i Langeskov, men ellers vil det få betydning for hele landsdelstrafikken, og på denne måde vil det berøre så få som muligt, forklarer Tony Bispeskov.

Du kan se ændringerne i køreplanen på dsb.dk, og der vil blive oprettet et særligt kampagnesite, oplyser Tony Bispeskov. Rejseplanen bliver opdateret med ændringerne i marts.

- Men samlet set skal man regne med færre tog og længere rejsetid på en halv time, hvis man skal krydse Østfyn, uddyber Tony Bispeskov.

Fra 8. august er det planen, at togtrafikken på Østfyn igen er normaliseret.

Sporarbejde: Tog aflyses på Østfyn i flere måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce