Dog er det ikke umuligt, at en ulv kan have vandret til Fyn, fortæller vildtkonsulent i Naturstyrelsen Fyn.

En ung hanulv kan vandre op til 100 kilometer om dagen, så det er ikke usandsynligt, at der findes ulve på Fyn.

Dog vil Lars Erlandsen Brun, vildtkonsulent i Naturstyrelsen Fyn, blive overrasket over, hvis en ulv er blevet set i Fruens Bøge, som de fleste rygter går på.

- Det er ikke umuligt, men det vil være overraskende. En ulv har brug for store områder, hvor der er ro, og det er der ikke i Fruens Bøge, mener han.

Lige nu er der observeret tre unge hanulve i Jylland, og Lars Erlandsen Brun forklarer, at netop ulve i en ung alder har en stor vandretrang.

- De har en stor mobilitet, og de er også i stand til at komme over Lillebælt. Det ligger biologisk i dem at vandre, og de kan lægge store afstande bag sig, siger Lars Erlandsen Brun.

Har ikke selv observeret ulven

Flere læsere har henvendt sig til Fyens.dk med mulige spor af ulve.

Senest er det Erling Andreasen, der tilbage i marts måned fandt spor i sneen i Strib ved Middelfart.

- Jeg er helt sikker på, det er en ulv, lyder det fra Erling Andreasen, der selv har haft en 70 kilo tung rottweiler.

Sporene, der har en diameter på ni centimeter og en afstand på ca. 55 centimeter, kan være fra en ulv, fik Erling Andreasen at vide, da han henvendte sig til naturguide.dk med billederne.

- Vi tænkte også, at det satme måtte være en stor hund, hvis det ikke var en ulv, siger Erling Andreasen.

Hos Naturstyrelsen Fyn har de ikke modtaget oplysninger fra fynboere, der mener at have spottet ulven, og derfor kan de ikke kommentere på, hvor valide sporaftrykkene er.

Lars Erlandsen Brun fra netop Naturstyrelsen Fyn opfordrer ulvespotterne til at kontakte styrelsen hurtigt, hvis de mener, de ser en ulv.

- Vi er naturligvis meget opmærksomme på ulvene, så vi kan forholde os til dem, hvis observationerne er rigtige nok, fortæller Lars Erlandsen Brun.

- Vær ikke bange for ulven

For godt et halvt år siden, blev en to-årig hanulv fundet død i Thy, og eksperter har senere slået fast, at ulven var af tysk oprindelse.

- Ved hjælp af genetiske prøver, kunne vi konstatere, at den stammede fra et ulvekuld i Tyskland. Den har altså vandret mere end 900 kilometer fra sit hjemsted, fortæller Lars Erlandsen Brun.

Vildtkonsulenten siger dog, at man ikke behøver at frygte ulven, selv om det er et vildt dyr.

- Der er ingen grund til at være bange, hvis man ser en ulv. Den er meget sky og holder sig væk fra mennesker, fortæller han.

Læs debat om ulven i Danmark på naturguide.dk

  • Fyns Amts Avis

Mere om emnet

Se alle
29
Mystisk dyr set i Odense: Er ulven kommet til Fyn?

Mystisk dyr set i Odense: Er ulven kommet til Fyn?