Spørgsmål det bedste våben mod flyterror


Spørgsmål det bedste våben mod flyterror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I USA tales om bevæbnede vagter på alle fly til og fra landet. Men ekstra kontrol og interviews på landjorden er et bedre våben, mener svensk terrorforsker.

Spørgsmål er bedre end skydevåben i kampen mod flyterror.

Grundige interviews af passagererne og ekstra tjek ved udgangen til selve flyet virker bedre end bevæbnede vagter om bord. Det mener den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp.

- Bevæbnede vagter er den sidste forsvarslinje, siger han.

- Men fuldstændigt sikkerhed er umulig. Der er tale om risikostyring, siger han efter det seneste afværgede terrorforsøg juledag mod et fly på vej fra Amsterdam til Detroit i USA.

Efter det mislykkede forsøg har den amerikanske præsident, Barack Obama, talt om bevæbnede vagter på alle fly til og fra USA.

Når det gælder kontrollen i Københavns Lufthavn, mener Ranstorp, at den er kommet i top de seneste år. Der findes nu ekstra kontrol helt fremme ved udgangen til flyet.

I Israel har grundige interviews længe været et middel mod terror. Passagerens reaktioner på en række grundige spørgsmål om passet, rejsemønster og bekendte kan vise, om passageren og bagagen yderligere skal kontrolleres.

Det mislykkede al-Qaeda angreb med sprængstoffer på flyet juledag viser ifølge Ranstorp, at organisationen hele tiden udvikler sine metoder og flytter sig.

Sprængstoffet kom fra Yemen, som sammen med Somalia og andre lande i Østafrika nu er kommet mere i søgelyset.

Spørgsmål det bedste våben mod flyterror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce