Spionsag skal for retten i Svendborg


Spionsag skal for retten i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalist Jørgen Dragsdahl stævner den fynske kold krigs-historiker Bent Jensen for injurier og kræver 400.000 kroner i erstatning

FYN: Godt 25 år efter, at den langelandske forfatter Arne Herløv Petersen blev anholdt og beskyldt for spionage for det kommunistiske Sovjet-styre, skal Retten i Svendborg tage stilling til en ny opsigtsvækkende spionsag.

Journalist Jørgen Dragsdahl vil ikke finde sig i at blive kaldt spion og agent for den sovjetiske efterretningstjeneste, KGB, under den kolde krig af den fynske historie-professor Bent Jensen i et indlæg i Jyllands-Posten.

Derfor har Jørgen Dragsdahl stævnet Bent Jensen og Jyllands-Posten for injurier med et erstatningskrav på 400.000 kroner. Første retsmøde holdes torsdag i næste uge.

- Jeg har bedt om, at der bliver holdt et forberedende retsmøde, så vi kan få berammet en egentlig domsforhandling hurtigst muligt, siger advokat Henrik Holm-Nielsen, København, der fører sagen for Jørgen Dragsdahl.

Ubesvarede spørgsmål

Han har det seneste halve års tid haft en del brevvekslinger frem og tilbage med Bent Jensens og Jyllands-Postens advokat Ole Ravnsbo, Århus, uden det har ført til noget.

- Når de siger om en mand, at han er spion eller agent, men ikke kan føre sandhedsbevis, så har de et problem. Jeg vil bare sige, at vi har nogle ting i restordre, som vi ikke har fået svar på, og derfor har jeg nu bedt retten om at få svar på de spørgsmål, forklarer Henrik Holm-Nielsen.

Sagen skal afgøres ved Retten i Svendborg, fordi professor Bent Jensen bor i Frørup.

Spionsag skal for retten i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce