Spindoktor-lønninger kommer frem i lyset om få uger

Spindoktor-lønninger kommer frem i lyset om få uger
Foto: POLFOTO/Ditte Valente

Spindoktor-lønninger kommer frem i lyset om få uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moderniseringsstyrelsen erkender nu, at man har været for længe om at offentliggøre spindoktorernes lønninger.

Der vil "inden for nogle få uger" blive skabt åbenhed om lønningerne til regeringens 27 særlige rådgivere - også kaldet spindoktorer.

Det meddeler Moderniseringsstyrelsen, som hører under Finansministeriet, nu i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

Finansminister Bjarne Corydon (S) lovede tilbage i maj, at regeringen ville offentliggøre en samlet oversigt over spindoktorernes lønforhold, men siden er intet sket.

Ritzau fik i et skriftligt svar torsdag at vide, at Moderniseringsstyrelsen endnu ikke kunne oplyse "det eksakte tidspunkt for offentliggørelsen af oversigten".

Men efter at både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Venstre fredag har kritiseret regeringen og finansministeren for ikke at følge løfterne op med handling, så beklager Moderniseringsstyrelsen nu forløbet.

- Arbejdet med at få samlet oplysningerne på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside har taget for lang tid, og det beklager vi. Vi forventer at have det hele klar inden for nogle få uger, lyder det i en skriftlig udtalelse fra kontorchef Carsten Holm til Ritzau.

Enhedslistens Per Clausen har kaldt det "ubegribeligt", at det har taget næsten fem måneder at lave en oversigt, som burde kunne klares på en dag eller to.

Og Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, har efterspurgt et klart svar fra finansminister Bjarne Corydon på, om han har tænkt sig at følge sine løfter op med konkret handling.

- Set i bakspejlet kan regeringen måske have fortrudt, at den gav det løfte, der trods alt kom ud af rapporten fra spindoktor-udvalget. Det er jo nogle oplysninger, som vil vække offentlig debat, at der er så mange spindoktorer, og at det koster så mange penge, siger han.

Også Venstres Martin Geertsen har bebudet, at han vil sende "en byge af spørgsmål" til finansministeren om regeringens spindoktorer.

- Man kunne jo få den mistanke, at regeringen har noget at skjule. Det undrer mig, hvis der udelukkende skulle være tale om almindelig sjusk fra regeringens side, siger han.

Den maksimale lønramme for ministrenes 27 spindoktorer er på mellem 735.000 og 1.040.000 kroner om året plus pension og eventuelle engangsvederlag.

Spindoktor-lønninger kommer frem i lyset om få uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce