Tusindvis af danskere benytter påsken til at bestille sommerferie. Hos rejseselskabet Spies melder man om rekordsalg af solrejser.

Påsken er over os, og der er forår i luften. Det får mange danskere til at bruge fridagene på at bestille en rejse sydpå til sol og sommer.

I år har rejseselskabet Spies oplevet en markant fremgang i salget i forhold til sidste år.

- Når det gælder salget af rejser, kan vi godt mærke på omsætningen, at det kun er cirka 12 dage siden, at to ud af tre danske skatteydere fik stillet i udsigt, at de den 12. april får udbetalt overskydende skat. I alle påskedagene har vi ligget 15 procent over salget på de tilsvarende helligdage de sidste tre år, siger Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Evigt populære Mallorca er lige nu det bedst sælgende rejsemål sommer 2016. Ca. 50 procent af alle Spies' Mallorca-rejser i skolernes sommerferie er solgt og selskabet ville meget gerne indsætte ekstrafly fra både København, Billund og Aalborg.

- Men det er umuligt at opdrive værelser af god standard og beliggenhed på øen. Så et godt råd: vil man rejse til "kærlighedens ø" på egen hånd, så få reserveret et hotelværelse, inden man køber flybillet, siger Torben Andersen.

Danmarks største rejsearrangør kan ikke genkende konkurrenters melding om et markant fald i salget af rejse til Tyrkiet.


- Hvis blot prisen er rigtig, er danskerne klar til en ferie ved den tyrkiske Middelhavskyst. På grund af den russiske boykot af Tyrkiet som rejseland, er hotelpriserne lave og prisniveauet på rejsemålenes restauranter med mere bliver også presset i bund i den kommende sommer, siger Torben Andersen.

Efter sidste sommers megen medieomtale af landets økonomikrise, er Grækenland tilbage for fuld kraft. Specielt er der stor interesse for små destinationer som for eksempel Skiathos og Parga.

Thailand rykker

Også Kroatien og Bulgarien er populære destinationer.

- Til Kroatien har vi solgt halvdelen af alle sommerrejser og også Bulgarien er igen på danskernes rejsekort. Allerede nu har vi valgt at indsætte et ekstrafly i skoleferien fra København til Bulgarien og et fra Bornholm til Rhodos. På otte afgange til Burgas får vi i alt cirka 1.000 ekstra rejser, siger Torben Andersen.

Også salget af vinterens rejser er godt i gang med Thailand som det store trækplaster.

- Også her mærker man uroen i Rusland med rublens frie kursfald. Antallet af russiske turister er faldet med ca. 42 pct. og det har smittet af på de thailandske hotelpriser, fortæller Torben Andersen.

Top 5 over de bedst solgte rejser i påskedagene ser således ud:

1) Mallorca
2) Alanya
3) Kreta
4) Gran Canaria
5) Rhodos

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.