Spidskandidat:Skift mig ud


Spidskandidat:Skift mig ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens spidskandidat ved amtsrådsvalget, Henrik Nedergaard, Svendborg, tager både ansvaret og konsekvensen af valgnederlaget den 20. november.

Henrik Nedergaard fyrer simpelthen sig selv.- Jeg evnede ikke at lægge den rette strategi i valgkampen. Jeg vil mene, at en logisk konsekvens af vort klare nederlag er, at jeg ikke stiller op til amtsvalget igen. Der må andre boller på suppen, konstaterer Nedergaard i Enhedslistens medlemsblad, "Rød-Grønne Linjer".

Trods et valgforbund med SF og Demokratisk Fornyelse lykkedes det ikke for Enhedslisten at erobre et mandat i Amtsrådet. Sammenlignet med amtsrådsvalget i 1997 gik Enhedslisten tværtimod tilbage fra 2,7 til 2,0 procent af stemmerne - en tydelig skuffelse, fordi Enhedslisten i begyndelsen af valgkampen optimistisk regnede med fremgang.

Enhedslistens mærkesag var bevaring af de små lukningsdømte sygehuse i Bogense og Rudkøbing, men Henrik Nedergaard konstaterer, at Fyns Amts Borgerliste, løb med både opmærksomheden og stemmerne fra de fynboer, der er imod den nye sygehusstruktur.

Nedergaard mener, at Borgerlisten anlagde en kulørt linje, som gjorde listen til de fynske mediers kæledægge.

- Vælgerne åd den populistiske enkeltsags-kage råt, lyder det fra Enhedslistens nu tidligere frontfigur.

Henrik Nedergaard kalder det en taktisk brøler, at man fredede Borgerlisten i stedet for at "pille den fra hinanden".

Fyns Amts Borgerliste fik spidskandidaten Jørgen Pless valgt ind i det nye amtsråd. Ved at pege på Jan Boye (K) som ny amtsborgmester har Pless oven i købet fået sæde i Borgerlistens ønske-udvalg, sygehusudvalget.

Spidskandidat:Skift mig ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce