Spejdernes sankthans slukket


Spejdernes sankthans slukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

År for år har spejderne i Ullerslev arrangeret byens midsommerfest med blus på bålet, så det har lignet noget, en P.S. Krøyer kunne have malet. For sådan har vi det jo. Sankthansfesten og især bålet skal være det perfekte af det perfekte. Og det skal være stort.

I år hænger spejderne i Ullerslev med hovederne. Det kommunale beredskab har slukket forventninger om endnu et flot bål på mandag i Kaliffenlund uden for Ullerslev.

- Den nye brandinspektør i Nyborg Kommune vil ikke mere tillade sankthansbål i traditionel forstand på stedet, fortæller Anders Dyrehave Jensen fra spejderne.

Han ærgrer sig over, at spejderne ikke kan byde på byens bål, som det huskes fra andre år, og som plejer at samle flere hundrede deltagere. For bålet kan ikke placeres andre steder i området.

Beredskabsinspektør Ib Abildtrup fra beredskabsafdelingen siger, at der ikke skal søges om tilladelse til festblus, som sankthansbål hedder i det officielle sprog. Blot skal afstandskravene i bekendtgørelsen om bål og blus overholdes for at undgå brand.

- Da vi blev spurgt af spejderne, fik de oplyst de gældende afstandskrav, fortæller han og oplyser, at en nåletræsbevoksning i Kaliffenlund hindrer det store festblus, da der ikke kan blive de krævede 200 meters sikkerhedsafstand.

I stedet må deltagerne nøjes med et lille spejderhyggebål. For, som Anders Dyrehave Jensen siger:

- Vi spejdere overholder loven!

Læs mere om reglerne for sankthansbålet i bekendtgørelsen herunder

Spejdernes sankthans slukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce