Sparerunder giver succes på sygehuse


Sparerunder giver succes på sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De danske hospitaler er kommet styrket ud af de omfattende spare- og fyringsrunder i 2010.

Ventetiderne på operationer på sygehusene er faldet til det laveste niveau i mere end ti år efter at have toppet i 2009, hvor der blev ansat allerflest mennesker på de danske hospitaler.

Det skriver Politiken, som har tallene fra Sundhedsstyrelsen.

I 2009 ventede patienterne i gennemsnit 67 dage på at blive opereret. Efter fyringsrunderne faldt ventetiden til 58 dage sidste år, og faldet fortsætter ind i 2011, hvor ventetiden er bragt ned på 53 dage, skriver Politiken.

Og selv om de sygehusansattes fagforeninger og politikere i regioner og i Folketinget advarede mod, at sparerunderne ville få negative konsekvenser for patienterne, viser tallene, at det er gået modsat. Patienternes tilfredshed med behandlingen på sygehusene er steget, så 96 procent af patienterne synes, de har fået en god eller virkelig god behandling. Produktionen er gået op, sygefraværet ned.

- Det tyder på, at hospitalerne havde ansat for mange i 2009, og det ser ud til, at man har reduceret antallet af ansatte på en klog måde, siger professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet til Politiken.

Han peger på, at sparerunder inden for rimelighedens grænser kan være nyttige, "fordi det tvinger folk til at forbedre arbejdsgange".

På Frederiksberg Hospital har ledelse og personale indført nye arbejdsgange, nedsat sygefraværet og begrænset lægernes arbejde på privathospitaler.

Hospitalsdirektør Jonatan Schloss siger til Politiken, at "i det offentlige effektiviserer man, når man er tvunget til det".

- Men man kan ikke bare blive ved på den måde. Det bliver sværere at finde intelligente spareforslag, siger han.

Sparerunder giver succes på sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce