Fødeafsnittet i Svendborg skal ifølge et nyt sparekatalog lukkes, erfarer Fyens.dk. Aktiviteterne flytter til Odense, hvis regionsrådet i Region Syddanmark godkender forslaget.

De cirka 900 børn, som hvert år fødes i Svendborg, skal fremover fødes i Odense. I hvert fald hvis politikerne vælger at følge det sparekatalog, som embedsværket i Region Syddanmark i dag præsenterer, og som politikerne i regionen nu skal tage stilling til.

Fyens.dk erfarer, at fødeafsnittets aktiviteter flytter til Odense for at gøre plads til en række aktiviteter fra Nyborg Sygehus, der ifølge sparekataloget skal lukke.

Fødeafsnittet i Svendborg råder over fire fødestuer med fødekar.

Dyr medicin og smal økonomiaftale

Sparekataloget er et resultat af budgettet for 2016, der indeholder en besparelse på 200 millioner kroner på sundhedsområdet - heraf 187 millioner på det somatiske område. Resten på administration.


Det er primært stigende udgifter til ny, dyr medicin og en smal økonomisk aftale mellem regeringen og Danske Regioner, der presser økonomien.


Budgettet blev vedtaget af et bredt flertal i det syddanske regionsråd på et ekstraordinært regionsrådsmøde 7. oktober 2015. Kun Enhedslisten stemte imod.


Sparekataloget skal nu i høring, inden et endeligt katalog offentliggøres 6. april. 25. april vedtager politikerne så det endelige sparekatalog, og det træder i kraft løbende frem mod 2017.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
3
Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

1
Fødeafdeling i fare: - Regionsrådspolitiker vil have ærøboerne på banen

Fødeafdeling i fare: - Regionsrådspolitiker vil have ærøboerne på banen

Regions-undersøgelse: Patienterne kører gerne længere