Spareforslag: Akutmodtagelsen i Svendborg skal lukkes

FAM i Svendborg skal lukkes ifølge et nyt spareforslag.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Spareforslag: Akutmodtagelsen i Svendborg skal lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I sparekataloget for 2016 foreslås det at nedlægge den Fælles Akutmodtagelse i Svendborg og erstatte den af en skadeklinik, bemandet med sygeplejersker, samt en akut medicinsk modtagefunktion.

Det skal ikke længere være læger, der modtager patienter med akutte fysiske skader på Svendborg Sygehus ifølge et nyt spareforslag, som Region Syddanmark har offentliggjort fredag formiddag.

Af sparekataloget for 2016 fremgår det, at den Fælles Akutmodtagelse på Svendborg Sygehus nedlægges og erstattes af en skadeklinik i løbet af 2016, bemandet af sygeplejersker, samt en akut medicinsk modtagefunktion, der skal trække på sygehusets øvrige læger.

Der vil ikke - som i dag - være læger i front på den akutte modtagelse, og skadeklinikken vil være lukket om aftenen.

Det sker alt sammen, fordi planerne for Svendborg Sygehus ifølge forslaget fremrykkes, så sygehuset overgår til at være specialesygehus frem for akutsygehus, længe inden Nyt OUH står færdigt om fem-seks år, hvor skiftet for Svendborg Sygehus ellers skulle træde i kraft.

Svendborg Sygehus får i stedet en masse behandlingsaktivitet fra Nyborg Sygehus, der ifølge forslaget lukker.

Nedlæggelsen af akutfunktionen i Svendborg er højst kontroversiel. Tidligere har tidligere socialdemokratisk toppolitiker og minister Carsten Hansen skrevet under på, at akutfunktionen ville bliver bevaret. Det løfte løb den tidligere regering fra under højlydte sydfynske protester. Nu sker det altså endda før tid, hvis den del af sparekataloget vedtages.

Sparekataloget er et resultat af budgettet for 2016, der indeholder en besparelse på 200 millioner kroner på sundhedsområdet - heraf 187 millioner på det somatiske område. Resten på administration.

Det er primært stigende udgifter til ny, dyr medicin og en smal økonomisk aftale mellem regeringen og Danske Regioner, der presser økonomien.

Budgettet blev vedtaget af et bredt flertal i det syddanske regionsråd på et ekstraordinært regionsrådsmøde 7. oktober 2015. Kun Enhedslisten stemte imod.

Sparekataloget skal nu i høring, inden et endeligt katalog offentliggøres 6. april. 25. april vedtager politikerne så det endelige sparekatalog, og det træder i kraft løbende frem mod 2017.Læs spareforslaget i hovedtræk her.

Spareforslag: Akutmodtagelsen i Svendborg skal lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce