Spar penge på store hvededag

En hvede kan bages for omkring 70 øre, hvis du selv gider røre dejen sammen. Og ellers har mange bagere også åbent i morgen, store bededag, selvom hvederne i sin tid blev opfundet, for at folk kunne have noget frisk brød at spise på bededagen, hvor al handel og arbejde var forbudt, og bagerne derfor var nødt til at holde lukket.
Foto: Jens DIGE/POLFOTO

Spar penge på store hvededag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en simpel opskrift på hveder kan du spare flere hundrede procent i forhold til prisen hos bageren.

Det er store bededag i morgen, og traditionen er, at danskerne køber hveder i posevis for at have brød at spise fredag, når bagerne holder lukket.

Men regner man lidt på prisen på de lette hvedeboller, når man hurtigt frem til, at det betaler sig at bage sine egne hveder.

På linket herunder kan du se en let opskrift, der kun kræver mel, vand, gær, mælk, smør, æg, sukker og salt. Fyens.dk har regnet på, hvad det vil koste at bage efter denne opskrift - du kan se udregningen på et link herunder - og resultatet er, at en hvede kan bages for omkring 70 øre.

I Føtex' bagerier koster otte hvedeknopper 22,95 kroner - det giver en stykpris på 2,86 kroner - mens Kvickly kan gøre det lidt billigere med otte styk for 22 kroner - en stykpris på 2,75 kroner.

Bagerens boller er altså fire gange så dyre som dem, man selv kan bage.
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
Foto: Jens DIGE/POLFOTO

Bagerne har åbent store bededag

Og så er det i øvrigt heller ikke nødvendigt at fare rundt i dag for at nå at købe de hveder, som bagerne bager, fordi de holder lukket i morgen.

For det gør mange af dem nemlig slet ikke.

Bager From holder således åbent i fem filialer i Odense - på banegårdscentret, på Skibhusvej, på Nyborgvej, på Næsbyvej og i Vestergade. Og Bager Konditori har åbent på både Kochsgade og Hjallesevej.
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
Foto: Jens DIGE/POLFOTO
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
Foto: Jens DIGE/POLFOTO
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
Foto: Jens DIGE/POLFOTO
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
På Gammel Kongevej i København var der torsdag travlt i bageriet hos Bo Johansens Konditori, hvor Bo og Henrik (billedet) siden kl. 23 onsdag aften havde bagt hveder. Inden dagen er omme regner de to bagere med at runde små fire tusinde hveder, der som ægte bagværk adskiller sig fra supermarkedets, fordi de er smørbagte og uden kardemomme. Fredag er det store bededag, men da al handel og arbejde i sin tid var forbudt på bededagen, lavede bagerne hvederne dagen før. Bagværket var oprindeligt tiltænkt selve bededagen, men der gik inflation i at spise dem varme aftenen før.
Foto: Jens DIGE/POLFOTO

Spar penge på store hvededag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce