Spanierne er godt sure på Danmark


Spanierne er godt sure på Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark har tabt anseelse i Spanien på grund af Greenpeace-sagen. Løsladelsen af den spanske leder har dæmpet opstandelsen. Men den kan blusse op igen.

Danmarks forhold til det officielle Spanien har ingen skade lidt af den langvarige varetægtsfængsling af lederen af spansk Greenpeace. Men Danmarks anseelse blandt menige spaniere er dalet kraftigt på grund af sagen, der har haft meget stor opmærksomhed både i det politiske system og i landets medier, siger Danmarks ambassadør i Madrid, Lars Thuesen.

- Danmark og Spanien har et rigtigt godt forhold på det politiske og administrative niveau. Og det bliver ikke berørt af sagen. Men når det er sagt, så har sagen i lyset af en meget stor opmærksomhed i de spanske medierne ikke været god for Danmarks anseelse i landet, siger ambassadøren.

Spaniens regeringschef, Jose Lois Rodriguez Zapatero, har sagt, at han er meget glad for løsladelsen af Greenpeace-aktivisterne, og at han håber, at sådan en situation ikke vil gentage sig. Ambassaden har ikke modtaget nogen egentlig officiel protest. Men det spanske udenrigsministerium har løbende henvendt sig til ambassaden med spørgsmål om, hvad det var, der foregik oplyser ambassadøren.

- En diplomatisk protest ville være noget helt andet. Det er ikke noget, man bruger blandt EU-lande. Jeg vil snarere kalde det høflige forespørgsler, siger Lars Thuesen.

Løsladelsen var torsdag den absolutte topnyhed i spansk presse, der undervejs har kritiseret den lange varetægtsfængslingen kraftigt. Også det spanske parlament har haft sagen på dagsordenen.

- Den store opmærksomhed er stilnet af efter løsladelserne. Men der falder jo en dom i sagen på et tidspunkt. Og så kan det måske blusse op igen, siger Lars Thuesen.

Spanierne er godt sure på Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce