Tyrkisk entreprenør afløser en spansk i kampen om at bygge Nyt OUH. Det spanske selskab Comsa kan ikke opfylde kravet om dansk som projektsprog.

Det spidser til med at finde ud af, hvem der skal bygge det fynske supersygehus, Nyt OUH, i Odense. Onsdag begynder samtalerne nemlig med de fire entreprenører, der er i spil, og der er sket en udskiftning.

Comsa/Comsa Industriales, der er et af Spaniens førende byggefirmaer, har nemlig fået kolde fødder, fordi danskkundskaberne ikke rækker. Projektsproget er dansk, og spanierne har meddelt, at det ikke har været muligt for dem at tilknytte en dansk partner.

I stedet har regionen inviteret den tyrkiske totalentreprenør Enka til at byde på byggeriet, så der stadig er hård konkurrence mellem de fire prækvalificerede entreprenører, oplyser Karsten Uno (S), der er formand for Region Syddanmarks innovationsudvalg:

- Vi er ærgerlige over, at Comsa/Comsa Industriales har trukket sig. For at fastholde så meget konkurrence som muligt mellem de interesserede totalentreprenører har vi valgt at invitere Enka med inden for de rammer, vi allerede har fastlagt.

- Vi er glade for, at de har takket ja, og vi ser nu frem til dialogen med alle fire totalentreprenører, som vi tager fat på i dag, siger Karsten Uno.

De fire konkurrenter

Enkas konkurrenter er MT Højgaard, der er en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder, NCC/Bravida, der er en af Nordeuropas førende virksomheder inden for byggeri og ejendomsudvikling, samt CMB/Itenera, der er et af Italiens største byggefirmaer.

Region Syddanmark holder første møde med hver af de fire konsortier i dag og i morgen. Der er yderligere planlagt to møderunder. En sidst i august og en i begyndelsen af oktober.

Den 18. december 2017 vælger regionsrådet så den eller de totalentreprenører, der skal bygge de dele af Nyt OUH, som nu er i udbud. Hvis planen ellers holder.

Nyt OUH skal stå færdigt i slutningen af 2022.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
2
Storentreprenør i kamp om Nyt OUH: - Så meget lokal arbejdskraft som muligt

Storentreprenør i kamp om Nyt OUH: - Så meget lokal arbejdskraft som muligt

Udvalgsformand ser lyst på Nyt OUH-udbud: - Store, stabile firmaer i spil

Udvalgsformand ser lyst på Nyt OUH-udbud: - Store, stabile firmaer i spil

3
Seks ville bygge sygehus: To danske firmaer med i kampen om Nyt OUH

Seks ville bygge sygehus: To danske firmaer med i kampen om Nyt OUH