Spanien vil have EU tættere økonomisk


Spanien vil have EU tættere økonomisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den økonomiske krise bør få EU-landene til at rykke tættere sammen. Det lægger det spanske EU-formandskab op til i den kommende periode.

Det nye spanske EU-formandskab vil i det næste halve år arbejde for at binde de europæiske økonomier tættere sammen. Sådan lyder hovedbudskabet fra en stribe spanske ministre på dagen, hvor den officielle overdragelse af formandskabet finder sted i Madrid.

Ifølge den spanske regeringschef, Jose Luis Rodriguez Zapatero, har EU-landene reelt ikke andet valg end at rykke tættere hen mod en europæisk økonomisk union, hvis de vil hamle op med store spillere som USA, Kina og Indien.

- Hvis Europa vil bevare sin økonomiske styrke og konkurrenceevne i den globaliserede verden, er Europa nødt til at stå sammen, siger Zapatero efter et møde i Madrid med EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barosso, og EU's præsident, Herman Van Rompuy.

Også den nye EU-præsident understreger, at der er behov for mere koordinering af den økonomiske politik, hvis krisen skal besejres. Van Rompuy har allerede indkaldt til et ekstraordinært EU-topmøde 11. februar, hvor første skridt frem mod en ny vækststrategi for unionen skal tages.

- Vi har brug for mere økonomisk vækst nu og i fremtiden for at kunne finansiere vores sociale model og den europæiske måde at leve på, siger Van Rompuy, der også vil diskutere vejen frem efter klimatopmødet i København på det ekstraordinære topmøde.

Den nye 2020-strategi skal afløse den såkaldte Lissabonstrategi, der er blevet hårdt kritiseret for manglende resultater. Lissabonstrategien skulle efter planen have gjort EU til verdens mest konkurrencedygtige økonomi inden 2010, men det er langt fra lykkedes.

- Lissabonstrategien indeholder gode analyser og gode målsætninger, men det mangler instrumenterne, der kan gøre det effektivt, lyder begrundelsen fra Zapatero.

Spanien vil have EU tættere økonomisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce