Spænding om udspil til lønkommission


Spænding om udspil til lønkommission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagbevægelsen venter spændt på regeringens udspil til en lønkommission. Den endelige beslutning ventes senest torsdag.

Lønkommission eller ligelønskommission? Fagbevægelsen og arbejdsgivere venter i disse dage spændt på nyt fra regeringen. Efter flere møder mellem parterne og embedsmænd fra finansministeriet er det nu op til ministeren, lyder vurderingen fra flere kilder.

Det endelige udspil ventes behandlet i regeringstoppen - i koordinationsudvalget - på et møde i dag. Hovedorganisationerne LO og FTF har indkaldt ledelserne for at nærlæse oplægget til en kommission i morgen.

Flere kilder vurderer, at regeringen vil kalde det en lønkommission, der frem til foråret 2010 især skal kigge på lønnen i den offentlige sektor. Ligeløn er også et element, men det får ikke så central en placering, som FOA's formand Dennis Kristensen flere gange har lagt op til. I kommissionen skal der ifølge Ritzaus oplysninger både sidde eksperter og repræsentanter fra regering, arbejdsgivere og forbund.

En norsk kommission anbefalede i vinter den norske regering at afsætte tre milliarder kroner til ligeløn mellem mænd og kvinder. Hverken fagforbund eller arbejdsgivere regner med en dansk kopi.

En lønkommission var et af de helt store emner under forårets overenskomstforhandlinger og strejker. Fagbevægelsen er dog langt fra enige om, hvad fokus skal være.

FOA foretrækker en ligelønskommission med fokus på kvinder og mænds løn. HK vil have fokus på eventuelle lønforskelle mellem det private og offentlige. (ritzau)

Spænding om udspil til lønkommission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce