Sommeren er en solariesucces


Sommeren er en solariesucces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BRUN: Elendigt vejr har fordoblet indtjeningen i solcentre. Paradoksalt at brun hud signalerer sundhed, siger forsker
Mens hovedparten af den danske befolkning brokker sig over sommeren, så tegner 2004 til at blive et jubelår for solariebranchen.

Kunderne strømmer til kabinerne, hvor de blålige rør sørger for det, den rigtige sol ikke magter.

- Den her sommer har jo været ekstrem, helt vild, siger Flemming Schmidt, der er indehaver af Fremtidens Solcenter med 18 centre på landsplan og seks på Fyn.

Flemming Schmidt vurderer, at han har mere end dobbelt så mange sommerkunder, som han havde sidste år.

- Jeg er totalt glad for det her dårlige vejr.

Modsat ispindebranchen

Hos Consol Solcenter - den største kæde i Danmark med 220 solcentre spredt ud over landkortet - tøver direktøren, Ansgar Mathiassen, heller ikke med at kalde sommeren 2004 for et succesår.

- Der er mere end 100 procent så mange kunder. Vi har det modsat ispindebranchen. Når de sælger mange ispinde, sælger vi lidt sol, og når de sælger få ispinde, sælger vi meget sol, siger Ansgar Mathiassen.

Men selv om det dårlige vejr betyder kunder i butikken, vil direktøren ikke råbe et ubetinget hurra.

- Vi har jo også et personale, der holder ferie, og de er ikke så glade for det. Men erhvervsmæssigt er det godt, siger Ansgar Mathiassen.

Signalerer sundhed

Ask Vest Christiansen, der forsker i idræt, krop og sundhed på Syddansk Universitet, forklarer danskernes hang til solbrun hud med den signalværdi, der er i løden.

- Den brune hud er et signal om sundhed, fordi den signalerer udendørsliv. Og man kan ikke se på den brune hud, hvor den har fået farven fra, siger Ask Vest Christiansen.

Men mens sommerfarven er in, så forsvinder den sunde signalværdi, hvis solariedyrkningen tager overhånd, og huden bliver mørkebrun og læderagtig.

- Så er det ikke så skide tjekket længere. Så lugter det af brede fælge, kitsch og dårlig stil, siger Ask Vest Christiansen.

Ifølge Ask Vest Christiansen er sundheden i dag blevet et pejlemærke i samfundet - og en solbrændt hud tyder på, at man har sunde interesser ude i den friske luft.

- Men det er der, du har paradokset med solariesolen, fordi det dybest set ikke er sundt i for store mængder. Men det er blevet lige så vigtigt at se sund ud som at være sund. Sundhed er derfor ikke blot et medicinsk, men også et æstetisk fænomen, siger Ask Vest Christiansen.

Sommeren er en solariesucces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce