Somaliers familie: PET ville hyre ham


Somaliers familie: PET ville hyre ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både ekshustruen og søsteren til manden, der brød ind hos Kurt Westergaard med en økse, beskylder PET for at have presset den nu sigtede.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, forsøgte i 2006 at hverve manden, der overfaldt Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Det siger både overfaldsmandens tidligere hustru, Muna Hassan Abdi, og søsteren, Fatima.

- Politiet ville have ham som meddeler, og han blev trist og mere og mere indelukket, siger ekshustruen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Politiet mente, at han havde deltaget i krigshandlinger i Somalia mod etiopiske styrker, og at han rejste frem og tilbage for at deltage i krig. Men han havde kun været i Somalia i 2005 for at besøge familien, siger Muna Hassan Abdi.

Den 28-årige somaliers forsvarsadvokat, Niels Christian Strauss, siger til Jyllands-Posten, at "det i hovedtræk er i overensstemmelse med den viden, som jeg i forvejen har".

Samtidig siger den 28-åriges søster til TV2, at PET "for et eller to år siden pressede for, at han arbejdede for dem".

Hun tror ikke, at hendes bror selv planlagde overfaldet, hvor han i fredags kom ind i tegnerens hjem med en økse. Hun mener, at presset fra PET på broderen kan have ført til overfaldet.

- Han har mange gange sagt til mig, at han var meget stresset, siger søsteren, som kom til Danmark med sin bror fra Somalia for 13 år siden. Mens han siden flyttede til København, blev hun boende i Aalborg.

PET-chef Jakob Scharf siger til Jyllands-Posten, at "ingen kommentarer har" til tjenestens mulige rekruttering af somalieren.

Somaliers familie: PET ville hyre ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce