Somalier opførte sig mistænkeligt i Kenya


Somalier opførte sig mistænkeligt i Kenya

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurt Westergaards angriber var på terrorovervågningsliste og opførte sig mistænkeligt, da han sidste år blev anholdt i Kenya. Det skriver Time Magazine.

Den 28-årige somaliske mand, der er sigtet for at angribe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, befandt sig på en terrorovervågningsliste, da han i juli sidste år blev anholdt i Kenya, skriver det amerikanske nyhedsmagasin Time.

Anholdelsen af ham skete desuden i forlængelse af, at han og andre somaliere havde opført sig mistænkeligt forud for den amerikanske udenrigsminister Hillary Clintons besøg i landet, siger en kenyansk efterretningskilde til Time.

Efterretningskilden, der ikke ønsker sit navn frem, siger til det ansete nyhedsmagasin, at efterretningsagenter overvågede den 28-årige somaliers færden i Kenyas hovedstad, Nairobi, i dagene op til Clintons besøg. I den forbindelse observerede agenterne, hvordan somalieren fra Danmark sammen med andre somaliere med bopæl i Europa "opførte sig mistænkeligt" omkring forskellige turistattraktioner i Nairobi. Denne mistænkelige opførsel blev blandt andet observeret ved et konferencecenter, hvor den amerikanske udenrigsminister skulle holde tale, skriver Time.

Kilden siger videre, at den 28-årige somalier siden blev anholdt på et hotel i Nairobis somaliskdominerede Eastleigh-distrikt.

Anholdelsen skete fem dage før Clintons ankomst til Kenya.

Den 28-årige somalier blev formelt anholdt, fordi han havde uorden i sine papirer. Han blev sigtet for ikke at være i besiddelse af et pas, og for dermed at opholde sig ulovligt i landet. Med hjælp fra den danske ambassade i Nairobi kom den 28-årige somaliere siden tilbage til Danmark.

Somalier opførte sig mistænkeligt i Kenya

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce