28-årig somalier fængslet i fire uger for drabsforsøg på Kurt Westergaard og en betjent. Manden, der blev skudt af politiet i Århus, nægter sig skyldig
En foreløbig fængsling frem til 27. januar og de næste to uger i en isolationscelle.

Det blev lørdag resultatet for en 28-årig somalisk statsborger, der er sigtet for forsøg på at dræbe tegneren Kurt Westergaard og en tililende betjent ved tegnerens hjem sent fredag aften.

Politiet skød ved ankomsten til Westergaards hjem den kronragede sorte mand i både venstre hånd og højre knæ, og han blev derfor bragt ind i retten på en båre med arm og ben i gips.

Via sin forsvarer nægtede han sig skyldig i drabsforsøg, men selv forholdt han sig på sin forsvarers anbefaling tavs gennem hele retsmødet, der blev afholdt for såkaldt lukkede døre.

Han nikkede dog til dommerens spørgsmål, om han havde opholdt sig ved tegnerens hjem på gerningstidspunktet.

Kurt Westergaard slap fra overfaldet uden fysiske mén, og også tegnerens femårige barnebarn, der under overfaldet sad i stuen på Grøndalsvej i Århus-forstaden Viby, slap uden skrammer. Den lille pige skal nu videoafhøres om episoden, der er det seneste i rækken af forsøg på at komme Kurt Westergaard til livs.

Mere om emnet

Se alle

Tegners overfaldsmand tiltales for terror

Mistanke om nyt attentat mod tegner

Kurt Westergaard tømmer tuschpennen