Solsorten er i livsfare

Solsorten er i fare for at dø på grund af det hårde vintervejr.

Solsorten er i livsfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner af solsorte vil dø af sult og kulde, hvis ikke danskerne sætter ind med aktiv nødhjælp til havernes og baggårdens sangstjerne.

Sne og islag truer nu med at tage livet af flere millioner solsorte.

Sådan lyder meldingen fra Dyrenes Beskyttelse, hvor direktør Britta Riis sender SOS på vegne af tagryggens fornemste sanger.

- For solsorten og andre småfugle bliver de kommende dage en drabelig kamp for overlevelse. Det voldsomme snefald har nemlig spærret adgangen til spisekammeret under kvas og blade, og derfor risikerer op imod 5,5 millioner af landets solsorte ganske enkelt at fryse og sulte ihjel, medmindre vi yder hurtig og effektiv nødhjælp i form af frø, fedt og frugt, siger Britta Riis til Urban.

Ifølge Dansk Ornitologisk Forening er det kun et fåtal af landets solsorte, der vælger at flyve sydpå om vinteren. Langt de fleste bliver ifølge formand Christian Horth i Danmark, hvor de sammen med artsfæller fra Norge og Sverige forsøger at klare sig gennem den kolde tid med nedfaldne bær og frø.

- Nu er livretterne gemt under en hvid dyne. Og det er ikke kun overraskende for solsorten, som har vænnet sig til milde vintre. Det er barskt. For mange af fuglene overlever kun ved at spise kedelig frugt fra buske, de normalt undgår, forklarer Christian Hjorth.

I hans øjne er det trist, hvis sne og frost ender med at tage livet af solsorte i hobetal.

Ligesom Britta Riis håber han derfor på nødhjælp fra landets indbyggere. For som han siger til Urban:

- Et halvt æble, en fedtkugle eller en håndfuld solsikkekerner er nok. Og vil man være sikker på mange af de smukke forårskoncerter, solsortene afholder fra antenner og tagrygge, så er det selvfølgelig vigtigt at fortsætte fodringen - og i øvrigt nyde synet - indtil sneen er væk.

Solsorten er i livsfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce