Otte unge fynboer er idømt fængselsstraffe for salg af narkotika på internettet. Der er tale om blandt andet kokain, amfetamin, ecstasy og LSD.

Retten i Odense har tirsdag eftermiddag idømt otte unge fynboer fængselsstraffe for salg af narkotika på nettet. Det oplyser Fyns Politi.

De unge, der er i alderen 18 til 28 år, har fået fængselsstraffe fra et år og ni måneder til tre år og seks måneder i sagen om narkosalg for flere hundredetusinde kroner.

28-årige Peter Damsgård Nielsen fik den højeste straf på tre år og seks måneders fængsel. 19-årige Kasper Reinberg Gynthersen blev idømt to års fængsel, og den eneste kvinde ud af de otte dømte, 20-årige Louise Marianna Dé Silva Christensen, fik to år og seks måneder.

De øvrige dømte, der fik domme på under to års fængsel, er 20-årige Christoffer Rosenskrans Nielsen, 20-årige Mads Ploug Juel Nielsen, 21-årige Mads Søndergaard Hansen, 21-årige Patrick Schøt Pedersen og en 18-årig, der fik en betinget dom.

- Så let som at bestille pizza

- Sagen er alvorlig. Det er nærmest skræmmende, hvor let det har været. Det var stort set som at bestille en pizza, udtaler senioranklager Marina Hedam Moltke-Leth.

De dømte har blandt andet brugt hemmelige grupper på Facebook og desuden det sociale medie Snapchat til at sælge narko i form af blandt andet kokain, amfetamin, ecstasy og LSD.

Under retssagen mod fynboerne er det tidligere kommet frem, at der har været gemt amfetamin i en skov på Nordfyn, hvor det ulovlige stof var gravet ned i skovbunden.

En 20-årig mand har desuden skjult omkring 600 gram amfetamin i en fryser hos sine forældre.

Opdaget ved et tilfælde

Den store narkosag startede ved lidt et tilfælde, da en kontaktperson fra Svendborg Kommune i april 2015 opdagede noget, han syntes lignede narkotika i en 20-årig kvindes lejlighed.

Herefter ransagede politiet lejligheden og fandt LSD-mærker, en digitalvægt, poser med hvidt pulver, narkoregnskab og en mobiltelefon.

Netop mobiltelefonen var afgørende, da den viste sig at have adgang til hemmelige Facebook-grupper og en Snapchat-konto, som var blevet brugt til at sælge narkoen.

Ecstasy, MDMA og amfetamin

Siden førte blandt andet telefonaflytninger politiet på sporet af det store netværk, som distribuerede narkoen via internettet. Det er især ecstasy, MDMA og amfetamin, som har været en fællesnævner i anklagerne mod de otte nu dømte fynboer.

På Facebook er stofferne blevet solgt i hemmelige grupper, som blandt andet hed "Den fynske landsby", "Gyngehest" og "DDN" - sidstnævnte en forkortelse for "det' det nye".

De unge har oprettet falske Facebook-profiler under navne som "Peter Plys Nielsen" og "hvad rimer på arko".

Fem af de dømte har været varetægtsfængslet under sagen og to er blevet varetægtsfængslet efter dom.

Samtlige dømte overvejer at anke dommen.

Vi skrev tidligere navnet på en 18-årig, idet det af politiets oplysninger fremgik, at samtlige havde fået over et års ubetinget fængsel. Den 18-årige har kontaktet os og fremlagt dokumentation for, at hans dom var betinget. Vi har derfor fjernet hans navn.

Mere om emnet

Se alle
Fyn: Narko solgt via sociale medier

Fyn: Narko solgt via sociale medier

10
Starter i dag: Otte unge står tiltalt i omfattende, fynsk narkosag

Starter i dag: Otte unge står tiltalt i omfattende, fynsk narkosag