Solenergi til hjemløses mobiler


Solenergi til hjemløses mobiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemløse i København kan snart få ladet deres mobiltelefoner op med solenergi, så de ikke er afhængige af en stikkontakt.

Når man som hjemløs ikke har adgang til egen stikkontakt, kan det være svært at holde liv i mobiltelefonen, der i mange tilfælde kan være den eneste livline til folk uden for hjemløsemiljøet.

Men nu kan hjemløse i København snart få ladet deres mobiltelefoner op med solenergi, skriver Berlingske Tidende i dag. Om en måneds tid vil 500 sælgere af hjemløsebladet Hus Forbi gå på gaden med nye tasker, der foruden bladene er udstyret med et solcellepanel og en oplader til alle de mest almindelige mobiltelefoner.

- Det var en af de hjemløse selv, der fik idéen, som han præsenterede for os, fortæller Tanja Møller Jensen, der er miljømedarbejder i Miljøpunkt Bispebjerg, Brønshøj, Husum. Det er et af Københavns otte miljøcentre, som arbejder lokalt i bydelene for at inspirere og engagere borgere og erhvervsliv til at ændre adfærd og handle mere miljøbevidst i hverdagen.

Fem af Københavns lokalråd og alle miljøpunkterne vil gerne være med til at finansiere projektet, og Hus Forbi har stillet underskudsgaranti. Vi mangler stadig 90.000 af de 300.000 kr., det vil koste, men de hjemløse spørger hele tiden, hvornår det går i gang, så det gør det nu, siger Tanja Møller Jensen til Berlingske Tidende.

Solenergi til hjemløses mobiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce