KFUM i Holstebro arbejder på at lave et rekreationshjem for soldater i Holstebro. Det bliver måske nabo til forsvarsministerens privatbolig.
KFUM forsøger at etablere et refugium i Holstebro for hjemvendte soldater fra missioner i Afghanistan og andre steder i udlandet. Meningen er, at soldaterne kan komme på rekreationsophold for at komme sig over barske oplevelser, oplyser generalsekretæren for KFUM's Soldaterhjem, Per Møller Henriksen i en pressemeddelelse.

Foreløbig er det såkaldte refugium kun på tegnebrættet, og KFUM mangler endnu at skaffe penge til det.

Den kristelige forening har kig på en grund ved sit eksisterende soldaterhjem, der ligger få hundrede meter fra forsvarsminister Søren Gades (V) privatbolig. Han har ifølge generalsekretæren udtrykt velvilje over for refugiet, der skal have kontakt til blandt andre psykologer fra Forsvaret og indrettes handicapvenligt. Men det skal ikke være et egentligt plejehjem.

- Allerede i dag er der soldater, som efter hjemsendelse bor et stykke tid på et soldaterhjem. Og jeg har kendskab til en officer, der bagefter har sagt, at han var selvmordstruet, da han flyttede ind, men nu er kommet videre i sit liv, siger Per Møller Henriksen.

KFUM driver i forvejen 16 soldaterhjem i Danmark og i udlandet.