Soldater måske såret af danske morterer


Soldater måske såret af danske morterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndagens sårede soldater blev måske også ramt af ild fra danske morterer. Forsvarets Auditørkorps har iværksat undersøgelse, oplyser Hærens Operative Kommando.

Fire danske soldater blev søndag såret af skud fra håndvåben, da de var på patrulje i Helmandprovinsen i Afghanistan. Men det var måske ikke kun skud fra Taliban, der sårede de danske soldater. Forsvarets Auditørkorps undersøger nu, om de danske soldater også blev ramt af ild fra danske morterer. Det oplyser Hærens Operative Kommando.

Undersøgelsen kommer, efter at læger under behandlingen på felthospitalet i Camp Bastion kunne konstatere, at nogle af soldaterne også at nogle var ramt af fragmenter.

Under ildkampen besvarede de danske enheder den fjendtlige ild og fik støtte fra danske morterer i den fremskudte base Budwan, der tidligere var kendt som Armadillo.

Forsvarets Auditørkorps er blevet bedt om at overtage sagen, og der vil nu blive iværksat en undersøgelse, som vil blive støttet af de danske militærpolitifolk på stedet. Forsvarets Auditørkorps sender onsdag den 24. februar to mand til området.

Ifølge Hærens Operative Kommando kan den eventuelle beskydning af egne enheder være sket af flere grunde. Det skal undersøgelsen nu afklare.

Mistanken om egenbeskydning - også kaldet friendly fire - har øjeblikkelig medført, at alle ansvarlige for ildafgivelse gennemgår deres procedurer for at mindske risikoen for, at egenbeskydning opstår.

Nogle gange ligger talibanerne og de danske soldater under 50 meter fra hinanden i skudvekslingerne. Derfor kan mortererne lande tæt på de danske soldater.

I 2007 blev de to danske konstabler, 24-årige Mikkel Keil Sørensen og 22-årige Thorbjørn Ole Reese, dræbt af egenbeskydning, da britiske soldater ved en fejl sendte missiler mod danske soldater.

Soldater måske såret af danske morterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce