Soldater kan ikke skabe udvikling


Soldater kan ikke skabe udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natos projekter er dyre, dårlige og farlige, mener humanitære organisationer, heriblandt den danske bistandsorganisation Dacaar.

Nato vil med USA i spidsen satse endnu mere på civil udvikling i Afghanistan, samtidig med at den militære kamp mod Taliban trappes op i de næste måneder. Det skriver Politiken.

Men den danske bistandsorganisation Dacaar's direktør advarer sammen med 15 andre uafhængige humanitære organisationer mod mere sammenblanding af bistandshjælp og militær.

- Soldaterne har ikke nogen erfaring med civile udviklingsprojekter. De bliver for dyre, og de er ikke ordentligt forankret hos lokalbefolkningen, forklarer Arif Qaraeen fra Dacaar.

Dansk-palæstinenseren Arif Qaraeen har tidligere arbejdet for Danida i 18 år og leder nu Dacaar's indsats i Afghanistan, hvor organisationen er højt respekteret for sit arbejde gennem 20 år med vandforsyning, sanitet og landbrugsudvikling ude i provinserne.

- Det er farligt, at vores arbejde kan forveksles med soldaternes. Vi er imod al militær indblanding i nødhjælpsarbejde og udvikling, siger Arif Qaraeen. Han frygter en dårligere sikkerhedssituation for nødhjælpsarbejderne, når over 22.000 nye soldater fra især USA kommer til landet før præsidentvalget i august.

Soldater kan ikke skabe udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce