Soldater fløj ind i haglstorm


Soldater fløj ind i haglstorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En hagl og lynstorm i det nordlige Afghanistan har beskadiget det fly, som danske soldater skulle på orlov med. Nu må familierne vente en ekstra dag.

Der går en ekstra dag, før en gruppe på omkring 70 danske Afghanistan-soldater kan gense koner, kærester og børn i Danmark. De var på vej hjem fra Kabul på tre ugers orlov. Men under en landing i Mazar-e Sharif i det nordlige Afghanistan blev deres civile fly fra Amsterdam Airlines ramt af lyn og en haglstorm.

Indflyvningen skete i kraftig turbulens, mens man kunne høre haglene skrabe mod flyet, der hoppede et par gange, da det ramte landingsbanen. Men alle om bord tog landingen roligt. Og der var mere skuffelse end lettelse blandt de danske soldater, da flyet holdt stille, og de fik beskeden om, at de ikke kunne flyve hjem som planlagt, rapporterer Ritzaus udsendte medarbejder Christian Braad Petersen, der var med i flyet.

Ifølge piloten slog et lyn ned i flyets næse og ødelagde radaren.

Om bord var også Alex, der er udsendt med det danske mentorhold, som lige nu hjælper med at træne afghanske soldater i Helmand-provinsen. Han skulle hjem til sin kone Hanne og sine to børn på 16 og 12 år.

- Jeg havde vendt tankerne hjemad, men jeg tror egentlig, det er værst for dem, der venter på os. Især for min dreng på 12 år, som havde set frem til, at jeg skulle komme hjem i aften. Han ved, at vi er omgivet af militærfly hernede, så han spurgte, om der ikke kunne komme en anden flyver og hente os. Men vi skal jo hjem med et civilt fly, siger Alex, der af sikkerhedsgrunde ikke ønsker sit efternavn frem.

Alex havde ladet det være op til sin kone Hanne at bestemme, hvordan de skulle hygge, hvis han var kommet hjem torsdag aften. De planer er nu udskudt til fredag.

Efter landingen i den tyske militærlejr ved Mazar-e Sharif, der er Afghanistans fjerdestørste by, blev Alex og de øvrige soldater fløjet tilbage til Kabul i to tyske militærfly. Her var der kø til forsvarets gratis velfærdstelefoner for at få ringet beskeden hjem. Soldaterne bliver efter de foreløbige meldinger hentet af et Airbus-fly fredag morgen, så de når hjem med et døgns forsinkelse.

Soldaterne har været i Afghanistan siden februar og har set frem til deres midtvejs orlov, som nu bliver en dag kortere. I Mazar-e Sharif skulle de danske soldater sætte en gruppe finske soldater af, inden de via Tyrkiet skulle hjem til Danmark.

Soldater fløj ind i haglstorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce