Soldater bad selv om helikoptere


Soldater bad selv om helikoptere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarskommandoen bad allerede i januar om at få fire Fennec-helikoptere til Afghanistan. Det skete efter ønske fra styrkerne selv, viser referat.

I januar i år bad den danske styrke i Afghanistan om helikopterstøtte, da forsvarschef Jesper Helsø besøgte dem i Helmand. Derfor har Forsvarskommandoen bedt om fire Fennec helikoptere, som kan øge sikkerheden for danske styrker.

Det oplyser forsvarsminister Søren Gade (V) i svar til Folketingets forsvarsudvalg. Han afviser dermed kritikken fra oberst Lars Møller, som er chef for Hærens Kampskole, og oberst Jens Lønborg, som leder de danske styrker i Afghanistan. De to oberster skabte tidligere på ugen forvirring, da de stod frem og sagde de danske styrker ikke havde ønsket helikopterne.

- Det er et militærfagligt spørgsmål, om det danske styrkebidrag i Afghanistan har behov for observationshelikoptere. Jeg henholder mig derfor til, at Forsvarskommandoen har indstillet, at det danske styrkebidrag i Afghanistan forstærkes med et helikopterdetachement, siger Søren Gade i svaret.

Torsdag sendte regeringen forslaget om helikopterne tilbage til forsvarsudvalget, fordi obersterne havde sået tvivl om behovet. Hvis forslaget ikke forsinkes yderligere, kan helikopterne sendes til Afghanistan i foreløbig fire til fem måneder.

Soldater bad selv om helikoptere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce