Søvndal vil hæve Løkkes pensionsalder


Søvndal vil hæve Løkkes pensionsalder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke må gå forrest og forringe sin egen pension, så den passer til det, han byder danskerne, siger Søvndal.

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er parat til at forringe efterlønnen og hæve folkepensionsalderen for hundredetusinder af danskere, så må han også selv gå tilsvarende senere på pension.

Det siger SF's formand Villy Søvndal, der langer ud efter statsministeren en uge efter, at regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale indgik aftalen om en tilbagetrækningsreform.

- Den aftale som Radikale, Dansk Folkeparti og regeringen har lavet på efterløns- og pensionsalder er urimelig. Men det bliver altså helt ude i skoven, når Lars Løkke, Pia Kjærsgaard og Margrethe Vestagers vilkår er de samme i dag, som de var for to uger siden.

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor Lars Løkkes jævnaldrende sosu-assistent skal have sin pensionsalder forhøjet, men ikke Lars fra Græsted, siger Villy Søvndal i en kommentar.

Regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale blev med aftalen enige om, at politikere fremover først kan begynde at hæve pension, når de fylder 64 år. Men ordningen gælder ikke for politikere, der er valgt ind i Folketinget før det seneste valg i 2007.

Derfor kan stort set alle de politikere, der var med til at indgå aftalen, fortsat hæve pension allerede, når de fylder 60 år.

Ifølge Villy Søvndal bør Lars Løkke Rasmussen i stedet lave en model, så både nuværende og tidligere folketingsmedlemmer og ministre bliver ramt på samme måde som den almindelige dansker.

- Det må være det mindste, man kan forlange. Jeg synes ærlig talt det er temmelig usmageligt at hytte sit eget skind på den måde. Det understreger, at regningen skal betales af alle andre end de mest privilegerede, og det er ikke i orden, siger Villy Søvndal.

Søvndal vil hæve Løkkes pensionsalder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce