Søvndal tror på de gode kræfter i Syrien


Søvndal tror på de gode kræfter i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er positivt, at syriske oprørsgrupper siger fra over for ekstremister, mener udenrigsministeren.

Fremgangen for ekstremistiske grupper i Syrien bekymrer udenrigsminister Villy Søvndal (SF). Senest har oprørsgruppen al-Nusra Fronten skabt røre på grund af gruppens påståede samarbejde med den militante islamistiske gruppe al-Qaeda.

- Al-Nusras seneste udmelding om, at man styrker samarbejdet med al-Qaeda må fordømmes på det kraftigste. Jeg har sagt fra starten af konflikten, at Danmark tager skarp afstand fra alle former for ekstremisme, lyder det fra Søvndal.

Han mener dog, at det er positivt, at en stor koalition af oprørsgrupper, der kæmper mod præsident Bashar al-Assads regime, tager afstand fra al-Nusra Fronten.

- Udmeldingen fra andre dele af de syriske oprørere bekræfter, at flertallet af oppositionsgrupperne i Syrien ikke ønsker et Syrien bygget på al-Qaeda og al-Nusras ekstremistiske værdier, mener den danske udenrigsminister.

- Jeg synes, at det er positivt, at de grupper nu klart siger fra over for de ekstremistiske elementer. Det er jo netop den besked, Danmark hele tiden har sendt til den moderate opposition, og som den syriske oppositionskoalition også giver udtryk for, når vi taler med dem.

Den Syriske Islamistiske Frihedsfront (Silf), der samler omtrent 20 oprørsgrupper og er repræsenteret i Den Frie Syriske Hærs kommandoråd, opfordrer til, at oprørene samles om en moderat islamisme.

Blandt koalitionens medlemmer er grupperne Liwa al-Tawhid, Suqour al-Sham, Liwa al-Islam og Farouk-brigaden, som er blandt oprørernes mest prominente styrker.

Udtalelsen kommer efter en rasende debat mellem rebeller og aktivister om det overraskende budskab fra al-Nusra Frontens leder, Abu Mohammed al-Jawlani.

Al-Nusra er en magnet for mange af de udenlandske militsfolk, der tager til Syrien for at kæmpe mod regimet.

Søvndal tror på de gode kræfter i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce