Søvndal trodser Løkke


Søvndal trodser Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren vil have Villy Søvndal til at sætte SF's klimaordfører på plads efter hendes "uhørte" kritik af klimatopforhandler. Men det vil han ikke.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må se forgæves efter, at SF trækker kritikken tilbage af hans chefforhandler på klimaområdet, Bo Lidegaard.

I stedet opfordrer SF's formand, Villy Søvndal, Lars Løkke Rasmussen til at tage sin del af ansvaret for, at klimatopmødet ikke endte med en storstilet klimaaftale.

- Det er godt fanget af statsministeren, at det er politikerne, som skal tage ansvaret. Så det regner jeg med, at han gør. Han må vedstå, at der er nogle fodfejl i det her forløb, og hvis han står frem og medgiver det, så er sagen klar. Det vil jo slette kritikken af Bo Lidegaard. Dermed ikke være sagt, at det kun er Statsministeriets skyld, at det endte, som det gjorde. Det var en svær øvelse. Men netop når det er en svær øvelse, er det helt afgørende, at der ikke bliver begået fodfejl, siger Villy Søvndal.

Statsministeren har kaldt det "fuldstændig uhørt", at SF's klimaordfører, Anne Grete Holmsgaard - ligesom Verdensnaturfonden - har peget på, at netop Bo Lidegaard har fejlet. Ifølge Anne Grete Holmsgaard har han som arkitekt bag det danske forhandlingsoplæg været alt for USA-venlig.

Villy Søvndal ønsker dog ikke at tage stilling til, om det er en rigtig vurdering.

- Det vil jeg ikke ind i. Så tæt har jeg ikke været på det til, at jeg kan vurdere det spil, lyder det fra SF's formand.

Søvndal trodser Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce