Søvndal sejrer i organisationsopgør


Søvndal sejrer i organisationsopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villy Søvndal får sin vilje. Ny organisationsstruktur i SF skal sikre partiets regeringsdeltagelse.

SF's formand, Villy Søvndal, vandt søndag en symbolsk sejr, da partiets landsmøde vedtog et forslag om at slanke partiledelsen.

Forslaget betyder, at SF's engang så magtfulde hovedbestyrelse erstattes af en mindre såkaldt landsledelse, der skal bane vejen for, at partiet kan komme i regering.

På forhånd var der dog spænding om forslaget, som har delt partiets hovedbestyrelse lige over.

Hvor den ene halvdel af hovedbestyrelsen - med Villy Søvndal og gruppeformanden Ole Sohn i spidsen - anbefalede det vindende forslag med en landsledelse på kun 17 medlemmer, så anbefalede den anden halvdel af hovedbestyrelsen en større landsledelse med hele 27 medlemmer.

Men da stemmerne blev talt op, støttede 224 landsmødedeltagere partiformandens forslag, mens 166 stemte imod.

Villy Søvndal gik da også fra morgenstunden på talerstolen i Århus og foreslog et kompromis til de medlemmer, som frygter, at landsledelsen ikke vil repræsentere hele landet. Hvis der kommer til at mangle repræsentanter fra alle regioner, så lover partiformanden at udvide landsledelsen, så der bliver flere end de 17 medlemmer i den nye struktur.

Ifølge Villy Søvndal skal den nye organisationsmodel sikre, at partitoppen hurtigt kan få baglandets godkendelse af for eksempel et nyt regeringsgrundlag.

Søvndal sejrer i organisationsopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce