Søvndal sætter fokus på arbejdsløshed


Søvndal sætter fokus på arbejdsløshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har fejlvurderet krisen og ladet arbejdsløsheden galoppere "derudaf". Skarp kritik fra SF's formand Villy Søvndal på arbejdernes kampdag 1. maj.

Arbejdsløsheden vokser med stigende hast - og derfor skal der sættes gang i offentligt og energivenligt byggeri.

Sådan lød nogle af budskaberne fra SF's formand Villy Søvndal, da han i morges med tydelige tegn på halsbetændelse talte på arbejdernes internationale kampdag, 1. maj.

Søvndal var som ventet skarp i sin kritik af regeringen.

- Regeringen har desværre fejlvurderet krisen fra dag et. Den har stort set intet foretaget sig for at dæmme op for den galopperende arbejdsløshed, sagde han blandt andet og fastslog at lønmodtagerne nu betaler prisen for liberalismens "griskhed og grådighed".

En af SF's løsninger på problemerne er at sætte gang i byggeriet og lave energirigtig renovering af skolerne, da det vil "slå tre fluer med et smæk", fortalte Søvndal de godt 100 fremmødte i Det By-Økologiske Hus i Fredericia.

- Vi får skabt ordentlige omgivelser til elever og lærere. Vi nedbringer energiforbruget til gavn for klimaet og vi skaber arbejde til ledige bygningsarbejdere, sagde han.

Søvndal kom samtidig med en hilsen til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i sin tiltrædelsestale sagde, at hans søn på 19 år ikke kender begrebet ungdomsarbejdsløshed.

- Jeg tror ikke statsministerens søn er murer. De unge bygningsarbejdere kender nemlig udmærket til arbejdsløshed, sagde Villy Søvndal, der også havde et par ord til skattereformen.

- Den skattereform er pilskæv. Jeg kan love jer for, at den bliver ændret, så snart vi får en ny regering, lød løftet fra SF's formand.

Søvndal sætter fokus på arbejdsløshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce