Søvndal om lægeflugt: - Så må regionen betale

61 læger vil ikke længere fortsætte deres arbejde i vagtlægeordningen efter, de er pålagt et gebyr på 4000 kroner.Arkivfoto

Søvndal om lægeflugt: - Så må regionen betale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villy Søvndal (SF) håber på, at regeringen retter den fejl, han mener, de har begået med nyt gebyr for vagtlæger.Gør politikerne på Christiansborg ikke det, må regionen betale gebyret for at sikre borgernes sundhed, mener det nyvalgte medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark.

61 læger i vaglægeordningen i Region Syddanmark har sagt deres job op i 2018, men det skal stoppe nu, hvis det står til Villy Søvndal (SF), nyt medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark.

Opsigelserne kommer efter, at lægerne er blevet pålagt et gebyr på 4000 kroner om året. Dem skal de betale for at blive registreret som selvstændigt behandlingssted.

Det bringer vagtlægeordningen med cirka 600 læger tilknyttet og dermed også borgerne i regionen i fare.

Men det må ikke ske, lyder det fra Villy Søvndal.

- Der er to mulige løsninger på det her. Regeringen og folketinget, der har skabt problemet med det absurde gebyr, må se at få rettet den fejl, de har begået. Gør de ikke det, må vi i regionen dække den afgift. Vi kan ikke have en ordning, hvor der ikke er tilstrækkeligt med vagtlæger, siger han.

Det er ikke alle vagtlæger, der skal betale de 4000 kroner, men kun dem, der ikke er praktiserende læger, som i forvejen betaler gebyret. Det drejer sig om cirka 160 læger.

- Der er altså tale om cirka 640.000 kroner. Og da det er vores opgave at sikre ordningen, må vi betale den regning - også for at føre en ordentlig personalepolitik, siger Villy Søvndal.

Ministeren må handle

Poul-Erik Svendsen (S), næstformand i regionsrådet, mener ikke, at det er tid til at give op og selv punge ud.

- Aben er på ministerens skuldre. Det er urimeligt, at pålægge dem, der tager få vagter i ordningen, et gebyr. Det må vi holde ministeren ansvarlig for. Det her rammer de unge læger, der ikke selv har en praksis, men tager vagter for at få det hele til at fungere, unge i uddannelse, siger Poul-Erik Svendsen.

Han vurderer, at regionen kan opretholde en sikker ordning med 61 færre læger et stykke tid endnu.

- Det er på den korte bane. Det er svært at sige hvor mange måneder, det kan lade sig gøre. Derfor er der brug for en hurtig løsning, siger Poul-Erik Svendsen.

Stephanie Lose (V), formand for regionsrådet i Syddanmark, kontaktede i går Danske Regioner, der har rettet henvendelse til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) for at få løst problemet.

- Vagterne er lagt et stykke frem, men vi skal have en hurtig løsning for at sikre de kommende måneder også, siger hun.

Ministeren kigger nu på sagen.

Søvndal om lægeflugt: - Så må regionen betale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce